Презентація "Ліс відкриває дітям секрети”

Про матеріал
Ознайомити учнів з красою зимового лісу та життям його мешканців. Твори про лісових мешканців, відеофільми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Одного разу в зимовому лісі

Номер слайду 2

Запитання до дітей Які казки або оповідання про зимове життя тварин і рослин ви читали?Чи любите ви читати твори, де персонажами є тварини? Як ви гадаєте, чим казкові зимові пригоди тварин можуть відрізнятися від літніх? Які “зимові” конфлікти можуть виникати між тваринами?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Сніжинка (яка?) - яскрава,срібляста,чарівна,легенька,прозора,льодяна,пухнаста,біла,діамантова,крихка.

Номер слайду 5

Що роблять сніжинки?Танцюють, кружляють, веселяться,падають, покривають, спускаються,летять, розсипаються, усміхаютьсявиблискують.

Номер слайду 6

Робота лісника. Ліс — це значною мірою творіння рук людини, яка вирощує, оберігає та доглядає його. Люди, які займаються цією справою, звуться лісниками. Лісник є керівником в обході. Обхід — це кілька лісових кварталів. Лісник охороняє ліс, вживає заходи щодо запобігання та припинення порушень правил пожежної безпеки, самовільної вирубки, випасу худоби. Він контролює стан лісу, дотримання правил і термінів полювання.

Номер слайду 7

Отже, лісник охороняє ліс і допомагає раціонально використовувати лісові багатства. А для цього він повинен добре знати життя лісу — мати спеціальну підготовку. У вересні організовується збирання плодів і насіння клена, липи, ясена, каштана, дуба, фруктових дерев та ін. Насіння готують до весняного висівання. На вільних ділянках лісу лісник готує ґрунт для висаджування молодих дерев і захисних лісонасаджень, контролює, чи приживлюються саджанці, обстежує ліс із метою знешкодження небезпечних шкідників. Людина, яка хоче стати лісником, має любити природу, бути фізично витривалою, сумлінною, мобільною, готовою до ненормованого робочого дня, винахідливою, сміливою та рішучою. 

Номер слайду 8

У діброві - дуби,Під дубами - гриби,Трава - між грибами,Хмарки - над дубами. Лис малий і більший лис. По гриби ходили в ліс. Заздрить білка в лісі лису –Лис лисички ніс із лісу.

Номер слайду 9

Бересклет (бруслина) – кущ з отруйними плодами, листя якого восени набуває яскраво – рожевого кольору.

Номер слайду 10

Основні правила дискусіїВідверто висловлювати думки. Поважати думку кожного учасника дискусії. Слухати інших, не перебиваючи. Висловлюватися чітко й лаконічно. Не критикувати себе та інших. Оцінювати думку, а не особистість мовця. Робота в групах

pptx
Додано
12 червня 2022
Переглядів
856
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку