Презентація "Література рідного краю. Херсонська поетеса Альона Мовчан"

Про матеріал
Презентація "Література рідного краю. Херсонська поетеса Альона Мовчан". Містить аудіо віршів у виконанні Альони Мовчан.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Література рідного краю. Херсонська поетеса Альона Мовчан

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Коротко про автора. Альона Мовчан народилися 25 січня 1997 року в Херсоні. Дитинство провела у селі Золота Балка Нововоронцовського району Херсонської області. Саме там з’явилися перші рядочки віршів юної п’ятикласниці. Атестат зрілості отримала в Херсонській ЗОШ № 55, а диплом магістра за спеціальністю «Економіка» (2018) – у Херсонському державному аграрному університеті (нині – Херсонський державний аграрно-економічний університет).

Номер слайду 4

Коротко про автора. Дівчина активно співпрацює із творчою молоддю Херсона та області, організовує поетичні зустрічі «Поетична шафа», «Поетичне рандеву», ін. Альона Мовчан – організаторка музично-поетичного проєкту «Рок!Шафа» та співорганізаторка музичного проєкту «Рок!Комод». Вона є тим генератором, який спонукає творчу інтелігенцію та креативну молодь до різноманітних мистецьких акцій.

Номер слайду 5

Коротко про автора. Творчість Альони Мовчан стала помітною в літературних колах Херсонщини після виходу друком 2015 року у видавництві «Айлант» першої  збірки поезій «Економіка любові»

Номер слайду 6

Коротко про автора2019 року у Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова поетеса презентувала свою другу збірку «У полоні зелених очей». І вже у 2021 році побачила світ нова (третя!) збірка поезій Альони Мовчан «Нетипове».

Номер слайду 7

Коротко про автора. Деякий час Альона працювала журналістом на ТРК «ВТВ плюс», а з 2020 року вона керівниця літературно-драматургічної частини у Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Куліша.

Номер слайду 8

Коротко про автора. Після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, Альона активно висвітлює події в Херсоні. Стала співзасновницею благодійноі організації «Врятуйте Херсон!»

Номер слайду 9

Херсон

Номер слайду 10

Громадянська лірика - це. Поетичне вираження переживань, пов'язаних із суспільно-національними проблемами. У творах громадянської лірики автор порушує важливі питання життя народу та Вітчизни.

Номер слайду 11

«Місто тоне в серпневих святах»

Номер слайду 12

«Сонце завше встає після злив»

Номер слайду 13

«Новини»

Номер слайду 14

«200 діб, як триває зима»

Номер слайду 15

«Місто тоне в серпневих святах»

Номер слайду 16

Аналіз«Місто тоне в серпневих святах»До якого виду лірики належить вірш?Яка тема вірша?Охарактеризуйте ліричну героїню вірша «Місто тоне в серпневих святах». Випишіть художні засоби: Епітети;Метафори;Персоніфікація.

Номер слайду 17

«Колись одна жінка сказала мені, що завдяки віршам чи прозі ми передаємо наступним поколінням свої почуття за певний проміжок часу. Таким чином вони будуть розуміти, що насправді відбувалося. Тому те, що ми пишемо по-перше є частиною історії, а по-друге – внутрішньою потребою творчих людей. Бо, коли ти пишеш вірш – ти вивільняєш свої емоції і тобі легшає на душі на деякий час… А потім знову, події довкола спричиняють такий своєрідний виплеск думок на папері… В цьому власне і полягає творчість: ти це робиш за власним бажанням, а не за робочим графіком»

Номер слайду 18

Рефлексія

pptx
Додано
30 листопада 2023
Переглядів
575
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку