Презентація "Література рідного краю. Уманщина"

Про матеріал
Дана презентація містять матеріали, які допоможуть учням дізнатися цікаві факти з життя й творчості Ольги Павленко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Письменниця, публіцист, переможець літературних конкурсів, член Національної Спілки Письменників України.

Номер слайду 2

Сім’я Павленків – Ольга, Степан,дочка Марина

Номер слайду 3

Ольга Павленко – мати відомої письменниці Марини Павленко.

Номер слайду 4

Ольга Петрівна народилася 21 липня 1949 року в с. Сілець Кам’янко-Бузького району Львівської області, де батьки-вчителі працювали після закінчення Уманського педагогічного технікуму.

Номер слайду 5

Навчалася у Княже-Криницькій восьмирічній школі (Монастирищенський район, Черкаська область), потім у Монастирищенській середній школі.

Номер слайду 6

Закінчила Черкаський педагогічний інститут.

Номер слайду 7

Вчителювала спочатку на Львівщині, з 1974 року в загальноосвітній школі села Юрківка Уманського району Черкаської області. Село ЮРКІВКА ЮРКІВСЬКИЙ НВК

Номер слайду 8

Олга Павленко -вчитель української мови й літератури Бабанської загальноосвітньої школи на Уманщині.

Номер слайду 9

Друкуватись почала у студентські роки. Пише вірші, прозу, гуморески, сценарії, які публікуються в районній, обласній, всеукраїнській пресі. Авторка книг: „Мальви на причілку” (2007р.), „Абетка-ярмарок” (1998, 2008рр.), збірки сценаріїв „Казкогості з високості” (2009р.), віршів до „Авторського календаря” (2009р.) та збірника мовних цікавинок „Філологічний калейдоскоп” (2010р.), у співавторстві зі Степаном Павленком).

Номер слайду 10

1996 року на літературному конкурсі, оголошеному Світовою федерацією жінок України, в м.Торонто (Канада), дістала першу нагороду в номінації “Проза” за оповідання “Лист до онучки”.

Номер слайду 11

1997 року Ольга Павленко стала переможницею конкурсу імені Володимира Кобилянського на кращий твір для дітей. Результатом перемоги стало видання книжки-розмальовки «Абетка-Ярмарок»

Номер слайду 12

Зовсім недавно авторка подарувала нам ще одну книгу “Мальви на причілку”. До збірки увійшли лірика, поезії для дітей, проза, гумор.

Номер слайду 13

Ольга Павленко на святкуванні 100-річчя від дня народження Андрія Малишка в міській бібліотеці – філії №5 Уманської МЦСБ. Ольга Павленко в колі письменників Уманщини

ppt
Додано
21 лютого 2022
Переглядів
651
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку