Презентація "Літературна Херсонщина"

Про матеріал
Презентовано збірку херсонських поетів "Гойдалка над степом", а також творчий шлях Анатолія Кичинського - автора 17 поетичних збірок
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературна Херсонщина. Урок літератури рідного краю «Сучасна поезія», 7 клас. Вчитель: Яриніч О. Ф.

Номер слайду 2

У світі книги Щедра Херсонська земля дала літературі багато імен. Свідченням цього є збірка віршів «Гойдалки над степом» Це видання про здобутки сучасних поетів нашого краю. Їх більше сорока. Кожен поет незвичайний по-своєму, але всіх їх об’єднує херсонська свобода степу, рідна земля

Номер слайду 3

Анатолій Кичинський. Мислитель, художник, перекладач, поет-універсал. митець європейського звучання. Народився він у с. Преображенка Чаплинського району. Лауреат літературних обласних та всеукраїнських премій, Національної премії України імені Шевченка, Міжнародних фестивалів поезії «Київські лаври» та «Слов’янські обійми». Анатолій Кичинський - автор 17 збірок.

Номер слайду 4

Збірки поета

Номер слайду 5

Сказати , що поезія Анатолія Кичинського сподобалася – нічого не сказати. Я за-ча-ро-ва-на, бо вона така кольорова, така барвиста, що нею можна розфарбувати картину. Художнє слово по-справжньому красне – увиразнене, малюнкове, багатобарвне, масштабне, поетично мудре. Вірші Анатолія Кичинського відлунюють багатством ритмостилю, мікро- і макрообразів, поетичних сюжетів, літературних напрямків і течій, культурно-поетичних традицій.

Номер слайду 6

Анатолію Кичинському притаманні мотиви-роздуми про долю Вітчизни, про щастя, кохання, місце людини у світі, її духовні цінності. А ще вчать не забувати про те, що без минулого немає теперішнього, не може бути і майбутнього. У нього є дуже багато пейзажних замальовок, які допомагають виробляти художні смаки. Хочу прочитати невеличкий вірш, який складає яскраве враження про автора, його доброту, тендітне ставлення до природи. Він називається «Малесенька, малюсінька, манюня»

Номер слайду 7

Малесенька, малюсінька, манюнька,одним одна, самісінька-сама,на яблуньці розкрила дзьобик брунька,а навкруги — куди не глянь — зима. Така стоїть у світі холоднеча!Такі сніги! А брунька — за своє:лишень розкрила дзьобик — і щебече,витьохкує, цвірінькає, кує. Та все про те, що літо – недалечко. Про те, що дзьобик — це іще не все:крім нього, в неї ж є ще і гніздечко,в якому вона яблучко знесе.   

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Проценко Алла Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ситнікова Олена Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 січня 2021
Переглядів
1637
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку