Презентація "Літо в кольорах".

Про матеріал
Літо - час не лише для оздоровлення та відпочинку дітей, а й для веселощів, фантазування, експериментів і нових вражень. Тож малят можна розважити яскравим Кольоровим тижнем.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літо в кольорах

Номер слайду 2

Літо - час не лише для оздоровлення та відпочинку дітей, а й для веселощів, фантазування, експериментів і нових вражень. Тож малят можна розважити яскравим Кольоровим тижнем. Кожен день має відповідний колір: червоний, жовтий, синій, зелений. П’ятниця – різнокольоровий день для закріплення набутих знань.

Номер слайду 3

Колір – це продукт світла,що викликає емоціїЙ. Гете Кольори мають здатність зцілювати людину, змінювати її настрій і внутрішній стан, заспокоювати та стимулювати до дії, надати поштовх творчій думці, допомогти зосередитися. Колір впливає на підсвідомість не менш сильно, ніж вчасно сказане слово.

Номер слайду 4

Як організувати кольоровий тиждень:- Скласти план роботи на тижден, визначити черговість кольорів.- Заздалегідь подбати про оформлення групових кімнат відповідними кольорами.- Підготувати всі необхідні матеріали (картинки, фарби, пластилін, ігри, конструктори) відповідних кольорів.- Залучити батьків для забезпечення малюкам можливості вбиратися у відповідні кольори в певні дні.- Дібрати вірші, оповідання, пов’язані з різними кольорами.- Зарядитися позитивним настроєм і передавати його дітям.- Експериментувати й зацікавлювати, викликати в малюків бажання досліджувати таємниці кожного кольору.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ВІВТОРОК – СИНІЙ ДЕНЬДидактична гра «Синій поїзд» Діти «складають поїзд» із «синіх» слів: волошка, слива, фіалка, виноград, хмаринка, по черзі називаючи слова і шикуючись одне за одним у вигляді поїзда. Гра «Знайди синій колір» Діти стають у коло, а вихователь ставить запитання. Діти, у яких є те, про що запитує педагог, виходять на середину і танцюють, усі інші їм аплодують. Орієнтовні запитання: (У кого сині очі? Хто сьогодні у синій футболці? У кого сині бантики? Запрошуємо дівчаток у синіх платтячках…)

Номер слайду 11

Вправа на релаксацію «Ми – хмаринки» Вихователь промовляє інструкції, а діти виконують відповідні дії.

Номер слайду 12

Казка про Краплинку Жила-була маленька Краплинка. А жила вона в хатинці-хмаринці разом із іншими краплинками. Була вона веселою непосидою: стрибала із неба на землю, із землі на небо! Ви запитаєте, як це можливо- а ось так! Разом з дощиком, своїм старшим братиком, одного ранку вибралися вони із хмаринки та й помандрували на землю. Краплинка впала на листочок дерева , з листочка скотилася на травичку, а звідти потрапила у струмок.

Номер слайду 13

Підхопив струмочок нашу мандрівницю і поніс у річку. А поруч безліч таких-самих краплинок і всі вони поспішали. Припекло сонечко, водичка почала нагріватися. І краплинки стали легенькими та почали підніматися вгору. Всі вони перетворились на пару. Немов на повітряних кульках понесло їх до хатинки-хмаринки. А високо в небі краплинки знову збирались разом і відпочивали, щоб згодом із дощиком потрапити на землю.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Діти придумують та ілюструють веселу історію про те, як курчатко на один день змінило колір: стало синім, зеленим, червоним тощо. Можна запропонувати їм продовжити казку за поданим початком. Одного разу курчатко вирішило піти погуляти до зеленого гаю. Втомившись, зупинилося перепочити на галявині з яскраво-червоними ягодами. Ягідки хотіли пожартувати з маленьким курчатком і подарували йому на один день свій червониймколір. Коли курчатко повернулося додому, ніхто його не впізнав…Складання розповіді «Різноколірне курчатко»

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Дякуюза увагу!

pptx
Додано
4 червня 2023
Переглядів
472
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку