Презентація "Логічні вправи"

Про матеріал
Логіка для дошкільнят є основою підготовки до навчання у школі. Практичні завдання на розвиток логіки у дітей дозволяють навчити малюка правильно мислити; будувати ланцюжки, логічні вправи для дітей навчать вирішувати завдання, виділяти головне та не звертати уваги на другорядні речі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Логічні вправи. Дошкільний навчальний заклад (ясла – садок) комбінованого типу № 8 “Казка”Вчитель – логопед: Лосіцька Ю. О

Номер слайду 2

Міша, Маша і Максим жили в різних будинках. Міша жив не в зеленому і не в червоному будинку. Маша жила не в синьому і не в зеленому будинку. Хто в яких будиночках жив? (Посели дітей у будинки)

Номер слайду 3

В коробках лежать іграшки. В червоні коробці лежать не кубики і не робот. В жовтій коробці лежить не м'яч і не робот. Яка іграшка лежить у кожній коробці? (Розклади іграшки)

Номер слайду 4

Три рибки плавають в різних акваріумах: червона, синя та жовта. Червона рибка плаває не в квадратному і не в круглому акваріумі. Жовта рибка плаває не в круглому і не в прямокутному акваріумі. Помісти рибки кожну у свій акваріум.

Номер слайду 5

Бабуся сплела внукам шарф, шапку і шкарпетки. Олі сплела не шкарпетки і не шапку. Маші сплела не шкарпетки. Що бабуся сплела Міші? (Роздай внукам їхні речі)

Номер слайду 6

Заєць, лисиця і їжак їдуть в поїзді. Заєць їде не в першому і не в останньому вагоні. Лисиця їде не в середньому і не в останньому вагоні. В якому вагоні їде їжак? Посади кожну тваринку у свій вагон.

Номер слайду 7

На змаганнях по бігу Ярослав, Артем і Коля зайняли три перших місця. Хто зайняв перше місце, якщо Ярослав зайняв не перше і не друге, а Артем не друге. Розстав хлопчиків кожного на своє місце.

Номер слайду 8

Максим, Маша і Наташа гралися іграшками. Маша гралася не машинкою і не лялькою. Максим грався не лялькою і не кубиками. Чим гралася Наташа?Кожній дитині роздай іграшки.

Номер слайду 9

У вази поставили 1, 3, і 5 квітів. У червоній вазі квітів менше, чим в зеленій. А у зеленій вазі менше, чим в синій. Скільки квітів у кожній вазі?Розклади квіти у вази.

Номер слайду 10

Мама, тато і бабуся були на кухні. Хтось із них варив суп, хтось смажив курку, а хтось пік пиріг. Мама не смажила курку і не пекла пирога. Бабуся не варила суп і не смажила курку. Що кожний з них готував на кухні?

Номер слайду 11

Саша, Коля і Ваня навчалися грати на музичних інструментах: хтось на баяні, хтось на гітарі, а хтось на трубі. Музичний інструмент Колі, зліва від труби. Музичний інструмент Саші, справа від гітари . На якому музичному інструменті грає Ваня? Роздай музичні інструменти кожному з них.

Номер слайду 12

Оля, Наташа і Катя прибирали в кімнаті, протирали меблі. Хтось стіл, хтось тумбочку, а хтось стілець. Те, що протирала Оля - стоїть справа від стільця. Те, що протирала Катя – стоїть між столом і шафою. Розтав дівчаток, хто що протирав.

Номер слайду 13

У Даші, Поліни та Олі різні парасольки. У Даші парасолька не жовта і не кольорова. У Поліни парасолька не кольорова і не в горошок. Яка парасолька у Олі?Роздай кожній дівчинці свою парасольку.

Номер слайду 14

На столі лежали кольорові коробки. В них потрібно покласти - 5, 6, 7 олівців. В синій коробці олівців повинно бути більше, чим в зеленій. А в зеленій більше чим в жовтій. Скільки олівців лежало в кожній коробці? Розложи олівці по коробках.

Номер слайду 15

Даші, Маші і Наташі купили повітряні кульки. Даші купили кульку не з ведмедиком і не з мишкою. Маші купили кульку не з мишкою і не з кішкою. Яку кульку купили Наташі? Роздай кожній дівчинці свою кульку.

Номер слайду 16

ДЯКУЮ!

pptx
Додано
15 січня
Переглядів
218
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку