Презентація "Магній "

Про матеріал
Презентація "Магній". В данній презентації описані властивості металічного елементу Магній. Фізичні та хімічні властивості
Зміст слайдів
Номер слайду 1

магній

Номер слайду 2

ВластивостіМагній - метал сріблясто-білого кольору з гексагональної гратами, володіє металевим блиском; просторова група P 63/mmc, параметри решітки a = 0,32029 нм, c = 0,52000 нм, Z = 2. При звичайних умовах поверхню магнію покрита міцною захисною плівкою оксиду магнію Mg. O, яка руйнується при нагріванні на повітрі до приблизно 600 ° C, після чого метал згоряє з сліпучо білим полум'ям з утворенням оксиду і нітриду магнію Mg3 N2. Щільність магнію при 20 ° C - 1,737 г / см ³, температура плавлення металу tпл = 651 ° C, температура кипіння tкип = 1103 ° C, теплопровідність при 20 ° C - 156 Вт / (м · К). Магній високої чистоти пластичний, добре пресується, прокатується і піддається обробці різанням. Фізичні:

Номер слайду 3

Хімічні: Суміш порошкового магнію з перманганатом калію KMn. O4 - вибухова речовина. Розпечений магній реагує з водою: Mg + Н2 О = Mg. O + H2 ↑ + 75 ккал. Можлива також реакція: Mg + 2 Н2 О = Mg (OH) 2 + H2 ↑ + 80,52 ккал. Луги на магній не діють, в кислотах він розчиняється легко з виділенням водню: Mg + 2 HCl = Mg. Cl2 + H2 При нагріванні на повітрі магній згоряє з утворенням оксиду і невеликої кількості нітриду. При цьому виділяється велика кількість теплоти і світлової енергії:2 Mg + О2 = 2 Mg. O3 Mg + N2 = Mg3 N2 Магній може горіти навіть у вуглекислому газі:2 Mg + CO2 = 2 Mg. O + CПалаючий магній не можна гасити водою.

Номер слайду 4

Продукти з високим вмістом магнію:зелені листові овочі: шпинат, капуста, авокадо;горіхи: мигдаль, арахіс, кеш'ю;насіння: гарбузове, чіа;овочі: картопля, морква, броколі;бобові: квасоля, горох, едамаме та соя;цільнозернові злаки: вівсянка, пшениця, коричневий рис;чорний шоколад;родзинки;йогурт;яблука;банани;куряча грудка;яловичина;лосось;молоко.

Номер слайду 5

Застосування. Магній застосовують в основному для виробництва легких магнієвих сплавів, а також для легування сплавів алюмінію, які застосовуються в різних галузях машино- і приладобудування. Магній використовується також як розкисник у виробництві високоміцного чавуну і сталі, для одержання важковідновлюваних металів (Ti, V, Zr, U, Cr) витісненням їх із сполук. Знаходить застосування в піротехніці, фотографії, військовій техніці, медицині. Завдяки своїй здатності горіти на повітрі, з виділення великої кількості світла, застосовувався у фотосправі як спалах, до винаходу електричних ламп спалахів. Сплави на основі магнію є важливим конструкційним матеріалом в автомобільній і авіаційній промисловості завдяки їх легкості і міцності. Гідрид магнію — один з найбільш ємких акумуляторів водню, що вживаються для його зберігання. Оксид магнію застосовується в медицині і як вогнетривкий матеріал для виробництва тиглів і спеціальної футеровки металургійних печей. Перхлорат магнію (ангидрон) застосовується для глибокого осушення газів в лабораторіях. Природний мінерал бішофіт як натуральне джерело іонів магнію та мікроелементів широко застосовується у медицині — реабілітації опорно-рухового апарату, серцево-судинної та нервової систем, санаторно-курортному оздоровленні.

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 11 клас, Інші матеріали
Додано
29 квітня 2021
Переглядів
3382
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку