Презентація "Мандруємо Україною. Львів"

Про матеріал

Презентація містить інформацію про чудове місто, що є родзинкою рідної України.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Львів туристичний Мандруємо Україною)

Номер слайду 2

. Свою Україну любіть. Любіть її... Во врем'я лютее, В останню тяжкую минуту за неї Господа моліть... Т. Г. Шевченко. Свою Україну любіть. Любіть її... Во врем'я люте,В останню тяжкую минуту за неї Господа моліть... Т. Г. Шевченко

Номер слайду 3

Львівський залізничний вокзал. Львівський залізни́чний вокза́л  — головний вокзал Львова та Львівської залізниці. Історично, це перший вокзал на території сучасної України. Розташований за 2,5 км від центру міста на південний захід на лінії Головного європейського вододілу на висоті 316 м над рівнем моря

Номер слайду 4

Золочівський замок. Зо́лочівський за́мок — пам'ятка історії та культури національного значення. Розташований у місті Золочеві, що в Львівській області. Замок було зведено на кошти Якуба Собєського  у 1634 році як оборонну фортецю за проектом невідомого італійського архітектора. Замок входить до туристичного маршруту «Золота підкова Львівщини».

Номер слайду 5

Костел домініканців У центральній частині легендарного міста Львова на Музейній площі знаходиться один з найвідоміших та найяскравіших храмів міста – Домініканський костел. Він був закладений на прохання угорської принцеси Констанції, яка виходила заміж за українського князя Лева Даниловича. Принцеса була католичкою, і підтримати її у вірі приїхали до Львова домініканці.

Номер слайду 6

Олеський замок Оле́ський за́мок — пам'ятка архітектури та історії XIII–XVIII століть, розташований у смт Олесько, Буського району Львівської області. Один із найдавніших в Україні замків, імовірно, побудований одним із синів галицько-волинського князя Юрія Львовича на плато пагорба, який височить серед заплави р. Ліберція.

Номер слайду 7

Львівська ратуша Льві́вська ра́туша — адміністративний будинок у центральній частині Львова, на площі Ринок, 1. Ратуша протягом всього часу свого існування була місцем перебування центральної міської влади Львова. Сьогодні є резиденцією Львівської міської ради. Пам'ятка архітектури національного значення, що належить до. Світової спадщини ЮНЕСКО. Сучасна вежа львівської ратуші має висоту 65 метрів, є найвищою в Україні.

Номер слайду 8

Львівський оперний театр. Львівський театр опери та балета  розташований у центрі Львова на проспекті Свободи, 28. Названий на честь знаменитої української оперної співачки Соломії Крушельницької. Відкрився театр для глядача 4 жовтня 1900 р. прем'єрою опери «Янек» Владислава Желенського — про життя карпатських верховинців. Головну партію співав український тенор Олександр Мишуга

Номер слайду 9

   Площа Ринок. Площа виникла за князювання Лева Даниловича у другій половині XIII ст. внаслідок регулярного планування забудови за взірцем середньовічних західноєвропейських міст як центр торговельного та суспільного життя нового міста.

Номер слайду 10

Церква святих Ольги і Єлизавети. Це́рква святи́х О́льги і Єлизаве́ти (раніше Костел Свято́ї Єлизавети) — неоготичний храм у Львові, на площі Кропивницького (в народі — Привокзальній). Костел збудовано на пам'ять про популярну імператрицю (цісареву) Єлизавету Баварську (Габсбурґ), відому як Сісі, — дружину цісаря Австро-Угорщини Франца-Йосифа I. На сьогодні ця будівля є найвищою в місті, її висота 88 метрів.

Номер слайду 11

Архикатедра́льна бази́ліка Успі́ння Пресвято́ї Ді́ви Марі́ї, або Лати́нський катедра́льний собо́р — католицька базиліка, головний храм Львівської архідієцезії Римо-Католицької Церкви . Пам'ятка сакральної архітектури XIV—XVIII століття. Латинський кафедральний собор

Номер слайду 12

Шевченківський гай. Парк «Шевченківський гай» у Львові – музей під відкритим небом. Це зелена місцина, недалеко від центру Львова, де можна відпочити та прогулятись територією музею, подивитись на його експонати. Відомий вчений Іларіон Свєнціцький ще в 30-тих рр. XX століття започаткував роботу зі створення музею, який тепер називаємо скансен – етнографічний комплекс просто неба. Тут можна побачити близько 120 пам’яток народної архітектури із західних регіонів України.

Номер слайду 13

Львівська майстерня шоколаду. Львів ще з середньовіччя славився «добрим солодким», а вже у 19 столітті шоколад зі Львова експортувався до всієї Європи. Разом з шоколадом місто дарувало емоції та почуття, народжені у Львові.

Номер слайду 14

Будинок органної та камерної музики Будинок органної та камерної музики знаходиться в колишньому костелі святої Марії Магдалини (XVII ст.). У 1932 році в цьому костьолі було встановлено виготовлений у Чехії найбільший на території України орган. У радянський період у приміщеннях якийсь час розміщувався спортивний зал, пiзніше - танцювально-концертний зал, який належав Політехнічному iнституту, а в 1960-х роках будівлю перепрофiльовано під органний зал Львівської консерваторії ім. Миколи Лисенка.

Номер слайду 15

Україна у серці в кожного…

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додано
30 жовтня 2019
Переглядів
1868
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку