Презентація "Марина Павленко"

Про матеріал
Презентацція до уроку "Марина Павленко - сучасна письменниця, авторка багатьох книг для дітей. «Русалонька із 7-В, або Прокляття роду Кулаківських». Казкове й реалістичне в повісті-казці, час теперішній і минулий у ній"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дитяча письменниця. Марина Павленко

Номер слайду 2

О, ці лабіринти життя!Тільки-но виплуталась із тенет минулого, а вже за найближчим рогом майбутнє готується звалитись мені на голову. Епіграф уроку: Марина Павленко

Номер слайду 3

Русалка — казкова водяна істота в образі дівчини з довгими розпущеними косами й риб’ячим хвостом, німфа.

Номер слайду 4

Літературознавчий словничок. Детектив – літературний твір або кінофільм, присвячений розкриттю заплутаної таємниці, зазвичай пов’язаної зі злочином. Пенталогія - п’ять книг,об’єднаних спільними героями та загальною ідеєю. Повість-казка – це великий прозовий твір, у якому відбуваються чарівні події та широко змальовано життя одного або кількох героїв(як реальних, так і вигаданих) протягом тривалого часу.

Номер слайду 5

Павленко Марина Степанівна. Народилася 30 березня 1973 року на Львівщині в родині учителів. Закінчила Уманський державний педагогічний інститут імені Павла Тичини. Викладач. Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри української літератури. 

Номер слайду 6

Книжкова скарбничка

Номер слайду 7

Досягенння та нагороди письменниці 1996 р. -переможниця літературних конкурсів «Гранослов» (Київ), «Привітання життя» (Львів). 1998 р. - здобула перемогу в конкурсі Української бібліотеки у Філадельфії (США). 2000 р. - здобула перемогу у конкурсі на кращу поему, присвячену річниці незалежності України (США);відзначена премією літературного конкурсу видавництва «Смолоскип».

Номер слайду 8

2004 р. - здобула перемогу в літературному конкурсі «Коронація слова» (Київ). 2005 р. - здобула перемогу у літературному конкурсі світової Федерації українських жіночих організацій (Канада); визнана лауреатом конкурсу «Коронація слова». 2006 р. - лауреат Всеукраїнського конкурсу сучасної новели імені Валеріана Підмогильного та літературного конкурсу для дітей та юнацтва «Портал». 2012 р. - лауреат Всеукраїнського конкурсу сучасної новели імені Валеріана Підмогильного та літературного конкурсу для дітей та юнацтва «Портал».

Номер слайду 9

Прізвище та ім’я. Роки життя. Місце народження. Захоплення та мріїНавчання. Місце проживання. ПочатоклітературноїтворчостіЛітературна спадщина. Досьє письменниці

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Прочитати 11-22 розділи повісті, вміти переказувати зміст; намалювати ілюстрацію до одного з розділів (за бажанням).

pptx
Додано
12 лютого 2022
Переглядів
1988
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку