Чому саме зараз?Консервацію традиційно готують влітку та осінню, адже саме в цей період є багато свіжих фруктів та овочів, які закривають в банки і їдять вже взимку. Але в прохолодну пору року також є що консервувати – мандарини. Це справжній десерт, який чудово підійде для святкового столу.
Рецепт. Мандарини очищуємо. Дольки мандаринів або цілі мандарини розкладаємо по банках. Можна додати скибочку лимону за бажанням або шматок імбиру. Залити мандарини окропом, залишити на 20 хв. Злити рідину і приготувати з неї 60% цукровий сироп. Залити сиропом мандарини, закатати і укутати рушником. Смачного! Як приготувати сироп?
З чого складається суміш?Найчастіше в суміші є речовина, якої більше, її вважають основною речовиною. Відповідно інша (чи інші) речовина вважається домішкою. Домішками називають речовини, які відмінні за складом і властивостями від основної речовини, з якою вони входять до складу суміші. Що на малюнку є основною речовиною?А що домішками?
Домашнє завдання1. Визначте масу оцту та масу води в 1л пляшці кухонного оцту.2. Визначте масу йоду в пляшечці з аптечки.3. Приготуйте цукрові сиропи вдома такого складу: 2%, 10%, 50%, 70%. Спробуйте їх на смак, опишіть власні спостереження та прикріпіть фото роботи та обрахунків. За бажанням. Законсервуйте з батьками кілька 0,5л баночок мандаринів за рецептом презентації і принесіть одну з них скуштувати в клас. Фото вашої роботи та власні висновки та обрахунки прикріпіть.