Презентація " Математична мандрівка ".

Про матеріал
Презентація " Математична мандрівка " містить задачі для учнів 3 класу на основі історичних даних про м. Перещепине ( Дніпропетровська обл. ). Патріотичне виховання на уроках математики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

« Рідне місто »( Математична мандрівка )Підготувала вчитель початкових класів Перещепинської гімназії « Крок »Новомосковського району. Дніпропетровської областіШевченко Людмила Миколаївна

Номер слайду 2

Переще́пине — місто районного значення Новомосковського району Дніпропетровської області, Україна. Розташоване на лівому березі річки Оріль та у пригирловій частині річки Широка Кільченька.

Номер слайду 3

Перша письмова згадка про Перещепине відноситься до 1764 року. Воно входило тоді до складу Орельської паланки Нової Січі. Згідно «усного оповідання колишнього запорожця … М. Л. Коржа» Перещепине названо в числі 17 найдавніших на Катеринославщині козацьких поселень. За розповіддю колишнього козака М. Л. Коржа, назва походить від того, що це урочище нібито «перещеплювало», тобто відокремлювало Гетьманщину від Запоріжжя. За другим переказом, назва постала через те, що в давнину кримські татари й царські війська тут переймали, або, як тоді говорили, «перечіпляли» втікачів. Найімовірніше назва походить від прізвища Перещепа. Очевидно, це був козак, який перший оселився тут. Скільки років населеному пункту Перещепине ?

Номер слайду 4

У 2000 році надано статус міста. Монумент надання статусу міста. Скільки років місту Перещепине ?На скільки більше років населеному пункту, ніж місту ?

Номер слайду 5

Братська могила в м. Перещепине. Братськая могила загиблим перещепинцям у Другій світовій війні знаходиться в центрі парку ім. Шевченка. На плитах прізвища 118 воїнів та 9 партизанів. В День пам’яті та примирення поклали квіти на Братську могилу 75 учнів. Учнів першого і другого класів було 52, а учнів другого та третього класів – 50. Скільки окремо учнів першого, другого та третього класу вшанували пам’ять загиблих співвітчизників у Другій світовій війні.

Номер слайду 6

Пам’ятник герою Другої світової війни Мотузу І. Х.Іван Хомич Мотуз народився 15 травня 1918 р., в селі Перещепине Єкатеринославської губернії, помер 28 травня 1979 р. — льотчик-винищувач, участник Другої світової війни. В 1940 році закінчив Качинську військову авіаційну школу. Був у складі 744-го винищувального полку . Виконав близько 450 бойових польотів, брав участь у 89 повітряних боях, в яких збив 7 літаків противника особисто, а на 5 літаків більше в групі. В 1943 році був тяжко ранений. В тому ж році йому присвоїли високе звання Героя. Скільки літаків противника збив І. Х. Мотуз в групі зі своїми побратимами льотчиками ?

Номер слайду 7

Дякуємо за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Математика, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
10 травня 2023
Переглядів
395
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку