Презентація "Математичні моделі"

Про матеріал

Презентація до урока інформатика на тему "Математичні моделі" для учнів 4 класу НУШ.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Математичні моделі

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Математина модель – це модель, що описує об’єкт, явище чи процес мовою математики

Номер слайду 4

Як створюють таблицю в програмі для опрацювання електронних таблиць? До клітинок електронної таблиці можна вводити дані різного типу: числа, текст, дати тощо. При цьому автоматично числа вирівнюються за правою межею клітинки, текст — за лівою.

Номер слайду 5

Якого типу дані введено в клітинку А2? У яких ще клітинках містяться дані такого ж типу?Чи правильно в таблиці обчислено значення площі прямокутника?

Номер слайду 6

Для зміни вмісту виділеної клітинки потрібно видалити дані, що містяться в клітинці, та ввести з клавіатури нові. Для завершення введення даних у клітинку треба натиснути клавішу Enter або одну з клавіш зі стрілками. При цьому виділеною станеодна із сусідніх клітинок. Для введення тексту можна використовувати як символи латинського алфавіту, так і символи кирилиці. Якщо дані, що вводяться в клітинку, складаються лише із цифр, вони розглядаються як число.

Номер слайду 7

Лінії сітки в електронній таблиці — уявні. Їх видно тільки на екрані під час роботи з програмою. Щоб намалювати межі в таблиці, виконують такий алгоритм.1. Виділити таблицю, протягнувши мишею від лівого верхнього кута таблиці до нижнього правого.2. На панелі інструментів обрати Обрамлення.3. У списку обрати Усі межі.

Номер слайду 8

Як в електронній таблиці створити формулу? У клітинки таблиці можна вводити не лише конкретні значення, а й формули. За допомогою формул виконують обчислення з використанням значень, що містяться в інших клітинках таблиці. Формула — це вираз, що може містити числові дані, адреси клітинок і знаки арифметичних дій. Які формули тобі доводилось використовувати на уроках математики?

Номер слайду 9

Формула в середовищі програми для опрацювання електронних таблиць — це вираз, що починається зі знака «=». Саме знак «=» допомагає відрізнити формулу від даних. Вміст клітинки з формулою відображається над таблицею у полі після знака «=».

Номер слайду 10

Формулу в клітинці з адресою С3 створювали за таким алгоритмом. 1. Виділити клітинку з адресою С3. 2. Натиснути =. 3. Клацнути на клітинці А3. 4. Натиснути *. 5. Клацнути на клітинці В3. 6. Натиснути Enter.

Номер слайду 11

Формула — це спосіб запису математичної моделі деякого об’єкта. Її використовують для визначення нових властивостей об’єкта-оригіналу через дані властивості.

Номер слайду 12

Завдання. Побудуй математичну модель таблиці множення на 9. Скористайся зразком.

Номер слайду 13

1. Відкрий середовище Libre. Office Calk.2. У клітинці А1 запиши назву таблиці.3. Починаючи з клітинки А2 введи послідовно числа від 1 до 9.4. Починаючи з клітинки В2 в кожну клітинку зверху донизу до рядка 10 введи знак *.5. Починаючи з клітинки С2 в кожну клітинку зверху донизу до рядка 10 введи число 9.6. Починаючи з клітинки D2 в кожну клітинку зверху донизу до рядка 10 введи знак =.7. У клітинку Е2 додай формулу = А2*С2.8. Аналогічно заповни наступні рядки. Наприклад, у клітинці Е5 ти маєш додати формулу = А5*С5.9. Збережи файл з іменем Таблиця множення_Прізвище у своїй структурі папок.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Хохлова Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Сосновська Валентина Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Інформатика 4 клас (Морзе Н. В. та ін.)
Додано
19 грудня 2021
Переглядів
4897
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку