ПРЕЗЕНТАЦІЯ 1 "Матеріали до уроку етики 5 класу"

Про матеріал

Матеріали до уроку етики 5 класу

Тема: Що можна почитати в погляді? (параграф 26)

За підручником:Етика, підручник для 5 класу загальноосвіт. навч.закладів./О.М.Данилевська, О.І. Пометун.- К.: Літера ЛТД, 2011.-192 с.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: вчитель етики Хоменко Н. ОМатеріали до уроку етики 5 класу. Тема: Що можна почитати в погляді? (параграф 26)За підручником: Етика, підручник для 5 класу загальноосвіт. навч.закладів./О. М. Данилевська, О.І. Пометун.- К.: Літера ЛТД, 2011.-192 с.https://pidruchnyk.com.ua/113-etika-danilevska-pometun-5-klas.html

Номер слайду 2

ПЛАН:1. Чому, спілкуючись, ми дивимось співрозмовникові в очі.2. Коли жести бувають красномовніші за слова. Головне, що ми маємо зрозуміти з теми: Очі-дзеркало душі;Необхідно враховувати особливості немовних засобів спілкування різних народів, щоб не помилитися в тому, як людина до тебе ставиться;Необхідно знати і розуміти різні відтінки людського погляду;Крім мови слів і мови поглядів, існує мова жестів;Жести бувають пристойні і непристойні;Іноді можна обійтися без слів і жестів за допомогою доброзичливої посмішки;Посмішку потрібно відрізняти від усмішки;Міміка, жести, так само як і очі, що є дзеркалом душі, - це лише зовнішній прояв нашої внутрішньої сутності, нашого істинного ставлення до співрозмовника

Номер слайду 3

Дуже часто говорять, що очі-дзеркало душі. - - Як ви розумієте цей вислів? Подивіться на зображення – чи можна за ними зробити висновок, що іноді слова говорять про одне, а вираз очей – про інше? Чи бували ви в таких ситуаціях?

Номер слайду 4

– Що ми хочемо побачити в очах співрозмовника?

Номер слайду 5

Проте не в усіх країнах погляди тлумачаться однаково. Про особливості ви дізнаєтесь, прочитавши текст на с.147-148 та виконавши в колі своєї родини завдання № 2.

Номер слайду 6

А чи хотіли б Ви безпомилково здогадуватися про ставлення до вас інших людей? По те, які емоції ви в них викликаєте? Отже, берімося виконувати вправу №3 на с.148. Думаю, що ваші братик чи сестричка з радістю вам у цьому допоможуть

Номер слайду 7

Крім мови слів і мови поглядів, існує мова жестів.

Номер слайду 8

Познайомившись з текстом на с.149 «Коли жести бувають красномовніші за слова», ви зможете зробити висновок про необхідність додаткового підсилення свого мовлення жестами чи навпаки,- про зменшення випадків використання жестів в ході свого мовлення. Виконайте завдання №7, ст.150. Думаю, це завдання вам з радістю допоможе виконати тато або старший брат, адже воно допоможе вам обом краще розуміти один одного!

Номер слайду 9

Домашнє завдання Прочитайте уривок з повісті Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки». Поміркуйте і скажіть: чи такою б цікавою була розповідь, якби автор не використовував опис жестів головних героїв?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шомахова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 березня 2020
Переглядів
5331
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку