ПРЕЗЕНТАЦІЯ 2 "Матеріали до уроку етики 5 класу

Про матеріал

Тема: Що означає бути вдягненим доречно (параграф 27-28)

За підручником:Етика, підручник для 5 класу загальноосвіт. навч.закладів./О.М.Данилевська, О.І. Пометун.- К.: Літера ЛТД, 2011.-192 с.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: вчитель етики Хоменко Н. ОМатеріали до уроку етики 5 класу. Тема: Що означає бути вдягненим доречно (параграф 27-28)За підручником: Етика, підручник для 5 класу загальноосвіт. навч.закладів./О. М. Данилевська, О.І. Пометун.- К.: Літера ЛТД, 2011.-192 с.https://pidruchnyk.com.ua/113-etika-danilevska-pometun-5-klas.html

Номер слайду 2

ПЛАН:1. Чому одяг є виявом індивідуальності.2. Що таке мода і стиль. Головне, що ми маємо зрозуміти з теми: Одяг- не головний, але дуже важливий елемент людської індивідуальності;Одяг підкреслює особливості характеру кожної людини;Модно одягнена та людина, яка має свій стиль;Колір одягу теж підкреслює нашу індивідуальність і настрій;Стиль повинен відповідати зовнішності, характеру кожної людини

Номер слайду 3

Подумайте і скажіть: - З ким із цих дітей ви б хотіли сидіти поряд за партою? Чому? -Чи впливає зовнішній вигляд людини на початкове ставлення до неї?

Номер слайду 4

Поспілкуйтеся в колі сім’ї: - Як кожен розуміє вираз «Зустрічають за одягом, а проводжають за розумом»? - Чи збігаються уявлення про роль одягу у Вас та ваших рідних?Чи можна зробити висновок, що одяг - це не головний, але дуже важливий елемент індивідуальності людини?

Номер слайду 5

Ознайомтесь із статтею підручника на с.153 «Чому одяг є виявом індивідуальності»,виконайте усно завдання №2,3 та в зошиті з етики, можна в альбомі завдання №4. Мета: вчитися за допомогою одягу підкреслювати свою індивідуальність

Номер слайду 6

ЗАВДАННЯ: роздивіться уважно представлені тут фото. Як ви зможете пояснити вислів «Вам пасує»?

Номер слайду 7

Чи можна стверджувати, що одяг та його стиль мають підкреслювати кращі сторони і риси людини, а не виявляти недосконалості ? .

Номер слайду 8

ЗАВДАННЯ: ознайомтесь із статтею підручника на с.154-155 «Що таке мода і стиль», виконайте завдання №6. Мета: виявити відмінності між поняттями «мода» та «стиль»; зрозуміти самому і навчитися пояснювати іншим, що модно вдягнена людина - це та, яка має свій власний стиль.

Номер слайду 9

Домашнє завдання Намалюйте себе в майбутньому- ваша зачіска, одяг, можливо інші предмети (сумочка тощо), що відповідають вашому розумінню моди і стилю, притаманному саме Вам.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Georgijovich Oleksandr
    Дуже цікаво. Дякую
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 березня 2020
Переглядів
4964
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку