Презентація-майстер-клас "Вітальна листівка"

Про матеріал
Презентація-майстер-клас по виготовленню вітальної листівки з паперу та текстильних матеріалів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-майстер-клас Виготовлення вітальної листівки в техніці аплікації з паперу та текстильних матеріалів. Вчитель Івано-Франківського Ліцею Імені Романа Шухевича Житар Гелена Євгенівна

Номер слайду 2

«Бути творчою людиною – це більше, ніж просто відрізнятися від інших. Робити речі просто, неймовірно просто – ось це творчість». Чарльз Мінгус

Номер слайду 3

Метою уроку є навчання основним прийомам обробки паперу і тканини, компонування кольорів, елементів декору та текстильних матеріалів, створення композиції вітальноїлистівки.

Номер слайду 4

Інструменти та матеріали: кольоровий папір, тканина, ножиці,шаблони, клей, олівець, голка, нитки, атласні стрічки, свічка, кольорові намистинки.

Номер слайду 5

Основні компоненти вдалої роботи:терпеливість;уважність;охайність;старанність;точність;творчість;бережливість.

Номер слайду 6

Під час роботи сліддотримуватись правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

Номер слайду 7

Листівка давно стала звичним атрибутом будь-якого свята. Ми даруємо листівки на день народження, на Різдво та Новий Рік, вітаємо своїх близьких і рідних за допомогою листівок з річницями та пам’ятними подіями. Та чи задумувалися ми, що цей простий клаптик картону має свою історію та традиції? Приміром, у Японії найперші листівки були подвійними, а у США у далекому 1893 їх не надсилали поштою, а дарували винятково як сувеніри.Історія листівки

Номер слайду 8

Найперша вітальна листівка датується 15 сторіччям і зберігається у Британському музеї. Вона приурочена до Дня усіх закоханих. Дослідники сходяться на думці, що її автором був герцог Орлеанський, який начебто і надіслав цю листівку з буцегарні своїй коханій. З тих пір пройшло немало часу і ось у 19 сторіччі вітальні листівки набули величезного поширення.

Номер слайду 9

Раніше вітальна листівка була невеличким витвором мистецтва, а не просто тиражованим зображенням. Скажімо, для її виготовлення використовували пір’я, засушені квіти, оксамит, бісер, шовк . Втім, давні традиції повертаються і зараз можна зустріти чималий асортимент листівок ручної роботи, для виготовлення яких використовується маса декоративних елементів.

Номер слайду 10

Сучасні листівки ручної роботи

Номер слайду 11

Значеннякольорів. Зелений – означає завзятість, цілеспрямованість, сталість думок, самоствердження. Перевага зеленого свідчить про скрупульозну точність, критичний аналіз, логічну послідовність, а також потребу справляти враження, зберігати свою позицію. Голубий – колір спокою та гармонії. Викликає заспокоєння почуттів, виявляє чутливість і вразливість. Відтворює вміння співчувати, любов до прекрасного в природі та мистецтві, довіру, самопожертву, відданість. Рожевий –найромантичніший колір і один з найбільш заспокійливих і розслабляючих. Прихильники рожевого – по-справжньому миролюбні, витончені і чуттєві люди з ніжним серцем.

Номер слайду 12

Декоративні квіти з тканинивикористовують як прикраси і як елементи декору в різноманітних виробах.

Номер слайду 13

Виготовляють квітишляхом з’єднання заготовок,краї яких обпалені над вогнем.

Номер слайду 14

На клаптику тканини економно розмістіть шаблони і відмалюйте кожен тричі.

Номер слайду 15

Охайно виріжте кожен відмальований шаблон.

Номер слайду 16

Краї кожного вирізаного кола уважно обпаліть над вогнем.

Номер слайду 17

З’єднайте всі елементи за допомогою голки та нитки.

Номер слайду 18

Створіть листівку, об’єднавши в одне ціле всі елементи. Керуйтесь своїм естетичним смаком та внутрішнім почуттям гармонії та краси.

Номер слайду 19

Створіть власний декор внутрішньої частини листівки.

Номер слайду 20

В роботі проявіть свою фантазію таоригінальність.

pptx
Додано
31 березня 2021
Переглядів
1821
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку