Презентація: Майстер-клас з валяння шерсті «Виготовлення маку»

Про матеріал
З натуральною вовною дуже приємно працювати, вона тепла, жива, (адже її отримують, підстригаючи овець), м'яка, різнобарвна. Така шерсть просякнута любов'ю й позитивом. Не дивно, що вона посіла помітне місце серед матеріалів для хобі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас з валяння шерсті «Виготовлення маку»Підопригора М. В. - вчитель трудового навчання та інформатики. Журжинецька філія комунального опорного закладу «Лисянський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів № 1-гімназія-дошкільний навчальний заклад» Лисянської районної ради Черкаської області

Номер слайду 2

Інструменти та матеріали. Дріт 0,4 мм. Мило та гаряча вода. Шерсть різних відтінків. Губка для миття посуду. Голка для валяння. Тичинки. Клей ПВА

Номер слайду 3

Крок 1 Не забувайте дотримуватися правил ТБ при роботі Виготовляємо каркас для кожного елемента майбутнього маку:шість пелюсток, листочок «петелька» для маточки.

Номер слайду 4

Крок 2 Не забувайте дотримуватися правил ТБ при роботі Від'єднуємо від основного мотка тонкі прядки вовни і акуратно обмотуємо ними каркаси всіх пелюсток і листочка.

Номер слайду 5

Крок 3 Не забувайте дотримуватися правил ТБ при роботі Відщипуючи від пасма невеликі шматочки вовни (приблизно 1 см), викладаємо тонкий, рівномірний вовняний шар (рядами, внахлест, напрямок волокна не має значення) за формою кожного дротяного елемента (пелюсток і листочка) з припусками по краях 0,6-0,8 см.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Крок 4 Не забувайте дотримуватися правил ТБ при роботі Змочуємо мильним розчином вовняні заготовки трохи промиліваем їх, намагаючись припуски залишити сухими. Кладемо поверх вовняних заготовок дротові і, підвертаючи залишені нами сухі припуски, закриваємо дріт шерстю.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Крок 5 Не забувайте дотримуватися правил ТБ при роботі Викладаємо тонування: для пелюсток використовуємо шерсть жовтого, сталевого і чорного кольору (напрямок волокна від заснування в сторону вершини); для листочка використовуємо вовну двох відтінків зеленого кольору (середній зелений колір використовуємо для тонування, а прядку найсвітлішого зеленого кольору трохи підкручуємо, формуючи прожилку).

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Крок 6 Не забувайте дотримуватися правил ТБ при роботі Виполіскує і висушуємо всі елементи роботи.

Номер слайду 13

Крок 7 Не забувайте дотримуватися правил ТБ при роботі Обробляємо краї пелюстки голкою для валяння

Номер слайду 14

Крок 8 Не забувайте дотримуватися правил ТБ при роботі Збираємо мак, щільно скручуючи елементи між собою.

Номер слайду 15

Крок 7 Не забувайте дотримуватися правил ТБ при роботі Обробляємо краї пелюстки голкою для валяння

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Творчості та натхнення Вам у роботі!Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Технології, Майстер-класи
Додано
13 листопада 2019
Переглядів
1107
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку