Презентація "Ментальне здоров’я" .

Про матеріал
Матеріал призначений для практичних психологів, соціальних педагогів, містить корисну й актуальну інформацію, щодо підтримки й відновлення ментального здоров’я. Матеріал подано у вигляді презентації, що дає можливість переглядати і використовувати як наочний матеріал на уроці, виховній годині, батьківських зборах, педагогічних заходах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я

Номер слайду 2

Що таке нейромедіатори і як вони впливають на наше самопочуття?За передачу інформації по всьому організму відповідають нейрони – це клітини, основна одиниця нервової системи. За допомогою електричних і хімічних сигналів вони контролюють усі функції тіла. Нейромедіатор можна назвати хімічним месенджером, який переносить, підсилює та врівноважує сигнали між нейронами та іншими клітинами в організмі. Вони можуть впливати на різні фізичні та психологічні функції, зокрема на частоту серцебиття, сон, апетит, настрій та емоції. Інформація, яку вони передають, залежить від виду нейромедіатора – їх є кілька і вони виконують різні функції.

Номер слайду 3

Чим нейромедіатори відрізняються від гормонів?Нейромедіатори та гормони мають однакову суть. У них різні назви залежно від того, де вони виробляються: якщо в мозку – то це нейромедіатори, якщо в залозах і потім надходять у кров – то це гормони.

Номер слайду 4

Які бувають нейромедіатори і як допомогти їм працювати добре?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ВАЖЛИВО РОЗУМІТИ: ВАШЕ МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я ОДНОЗНАЧНО ВАРТЕ УВАГИ – ПОДБАЙТЕ ПРО СЕБЕ!

Номер слайду 10

HAPPY NEW YEAR

Номер слайду 11

Бережіть себе!Гарного дня!Інформацію підготувала: Твердохліб М.2024 р.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
13 січня
Переглядів
5000
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку