Презентація "Методи географічних досліджень"

Про матеріал
З презентації по географії "Методи геогграфічних досліджень" шестикласники дізнаються про загальнонаукові та суто географічні методи досліджень у географії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Методи географічних досліджень

Номер слайду 2

Метод – це конкретний спосіб вивчення того чи іншого явища або предмета. Методи географічних досліджень. Загальнонауковівикористовують багато наук. Суто географічнівикористовуються географією

Номер слайду 3

Загальнонаукові методи

Номер слайду 4

Суто географічні методи

Номер слайду 5

Аерокосмічний метод. Метод вивчення Землі, що використовує зображення земної поверхні, отримані шляхом фотографування із літака, вертольота, аеростата або космічного корабля.

Номер слайду 6

Статистичний метод. Грунтується на зборі та аналізі кількісних даних, що дозволяє оцінювати різні географічні явища і процеси, робити розрахунки, складати прогнози.

Номер слайду 7

Картографічний метод. Створення карт та їх використання для аналізу зображених на них об’єктів і явищ

Номер слайду 8

Порівняльний. Виявлення подібностей і відмінностей процесів, властивостей і стану географічних об’єктів.

Номер слайду 9

Геоінформаційний метод. Полягає у створенні геоінформаційних систем, які є сучасним засобом збирання, збереження та аналізу різноманітних відомостей про територію.

Номер слайду 10

Описовий метод. Найдавніший в географії. В його основі лежить опис географічних об’єктів і явищ.

Номер слайду 11

Метод колекціонування. Збір різноманітних колекцій: гірських порід, рослин, тварин тощо.

Номер слайду 12

Метод спостережень. Важливим методом географічного дослідження залишаються спостереження. Маршрутні і майданні, періодичні і безупинні, стаціонарні і дистанційні, вони дають важливі фактичні дані про географічні об'єкти, їхньому розвитку, змінах

Номер слайду 13

Метод моделювання. Моделювання дозволяє вивчати розвиток географічних об'єктів, процесів і явищ за допомогою їхніх моделей. Виділяють моделювання графічне, математичне і машинне (за допомогою ЕОМ).

Номер слайду 14

Експеримент Експериментальний метод застосовується для виявлення ролі певних факторів у розвитку природних явищ. Експериментальні спостереження ведуть на стаціонарних станціях, в заповідниках, спеціальних лабораторіях

pptx
Додано
13 лютого 2022
Переглядів
4064
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку