Презентація "Методи та профілактика попередження насилля в освітньому середовищі"

Про матеріал
На допомогу педагогам. Ця презентація виготовлена до доповіді "Методи та профілактика попередження насилля в освітньому середовищі". Адже насилля в сім’ї та в освітньому середовищі - серйозна  і поширена проблема в світі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Методи та профілактика попередження насилляв освітньому середовищі Доповідач Трофимова І. М.

Номер слайду 2

Насилля в сім’ї та в освітньому середовищі - серйозна  і поширена проблема в світі.

Номер слайду 3

Діти матерів, що зазнали знущань, у шість разів частіше намагаються покінчити життя самогубством, а 50% таких дітей мають схильності до вживання наркотиків й алкоголю.

Номер слайду 4

Самі діти, які зазнають жорстокого поводження і насильства, звертаються за психологічною  допомогою вкрай рідко.

Номер слайду 5

З іншого боку, дослідження показують, що розвиток у дітей певних навичок може сприяти проявам соціальної поведінки, знижує рівень стресу, розвиває більш доброзичливе ставлення до вчителів і однокласників, а також підвищує успішність.

Номер слайду 6

Поради, як запобігти булінгу в школі: Управління емоціями. Емпатія. Рішення проблем і подолання конфліктів4. Упевненість у собі5. Здатність до дружби

Номер слайду 7

Розвиток вищевказаних навичок у школярів допомагає створити позитивну атмосферу в класі, запобігає проявам булінгу, а також має позитивний ефект протягом усього життя дитини.

Номер слайду 8

6 порад вчителю, який виявив булінг:  Порада №1 Звертайтесь до керівництва. Якщо ви виявили насилля або маєте конкретні причини для підозр щодо булінгу учня, терміново поінформуйте адміністрацію закладу освіти. Діти, які цькують інших завжди приховують від дорослих факт знущань. Тож, якщо ви помітили агресивні настрої в бік одного учня, скоріш за все, ваші побоювання небезпідставні.

Номер слайду 9

6 порад вчителю, який виявив булінг:   Порада №2 Сповістіть батьків. Приховування інцидентів, пов’язаних з насиллям у класі – заздалегідь деструктивна стратегія. Погодьтеся, репутація школи не варта психологічного чи фізичного здоров’я дитини. Тому, аби не стати мовчазним свідком цькування, краще одразу ж повідомте батьків обох сторін, причетних до конфлікту.

Номер слайду 10

6 порад вчителю, який виявив булінг:   Порада №3 Ігнорування – помилка. Теорії «діти самі розберуться» та «всі через це проходили» цілком себе дискредитували. Кожного року близько 67% українських тінейджерів стають причетними до булінгу (у ролях жертв, кривдників чи свідків). Отже, будь-яка агресивна чи провокативна поведінка учнів – це вагома причина вашого втручання в конфлікт.

Номер слайду 11

6 порад вчителю, який виявив булінг:   Порада №4 Нейтралітет усьому голова. Якщо ви підтримаєте одну зі сторін-учасників цькування, то конфлікт ускладниться. Тож не шукайте винуватця, адже негативне ставлення до будь-кого з учнів навряд допоможе розв’язвати проблему. Краще зверніться до шкільного психолога за кваліфікованою допомогою.

Номер слайду 12

6 порад вчителю, який виявив булінг:   Порада №5 Наша зброя – неупередженість. Найкращий спосіб впливу на дітей – стати для них авторитетом. За такої умови з вас братимуть приклад учні, що, погодьтеся, дуже відповідально.

Номер слайду 13

6 порад вчителю, який виявив булінг:   Порада №6 Обговорення – лише наодинціВимагання публічного вибачення або пояснень у цьому випадку – це те ж саме, що лікувати перелом кістки подорожником. Для того, щоб зупинити булінг, необхідно впливати безпосередньо на причину конфлікту, а це можливо лише встановивши довірчу комунікацію. Тож, краще проводити бесіду з учасниками конфлікту віч-на-віч.

Номер слайду 14

Корисні веб-ресурси 1. ON-ляндія. Безпечна Веб-країна — http:// www.onlandia.org.ua Портал для дітей, батьків, учителів. 2. Допомога дітям: безпека мережі Інтернет для дітей та підлітків – http://planetofsupport.org 3. Конфіденційність і безпека в Інтернеті: запитання й відповіді – http://windows.microsoft.com 4. Навчання дітей безпеці в Інтернеті. Європейський контекст – http://osvita.mediasapieris.kiev.ua 5. Правила Інтернет-безпеки й Інтернет-етики для дітей і підлітків – http://www.chi.kiev.ua 6. Онлайн-курс «Протидія та попередження булінгу в закладах освіти» (освітня онлайн-платформа Promethеus).7. Онлайн-курс «Протидія торгівлі людьми» (студія онлайн-освіти Ed. Era).8. Телефон Національної «гарячої лінії» з питань запобігання насильству та захисту прав дітей — 08005003350 або електронну пошту: info@Lastrada.org.ua, ohlandia@live.com.

Номер слайду 15

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
29 листопада 2020
Переглядів
892
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку