Презентація Ми- особливі

Про матеріал
Сприяти формуванню у школярів толерантності, попередження упередженого ставлення та дискримінації інших, усвідомлення пріоритету духовних цінностей; вчити поважати особисті якості всіх людей; розвивати аналітичне та логічне мислення, вміння працювати та співпрацювати в команді; дати учням змогу розвивати життєві навички самооцінки, ціннісного ставлення до самого себе; виховуватисвідомупотребувдуховномузбагаченні,всебічномусамовдосконаленні,самовихованні,саморозвитку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МИ - ОСОБЛИВІ

Номер слайду 2

Продзвенів уже дзвінок, починається урок. Все у нас уже на місці, Залишилось тільки сісти! Сядьте, дітки, всі гарненько, Руки покладіть рівненько. Голову вище підніміть, Плечі свої розведіть. Всі на мене подивіться І гарненько посміхніться!

Номер слайду 3

Вправа «Фігурка мене»

Номер слайду 4

Вправа «МІКРОФОН»- Що ж ми дізналися про кожного?- Що ж люди цінують найбільше?- Чи справді кожна людина неповторна?- Що означає слово унікальний?

Номер слайду 5

Вправа «ЩО ОЗНАЧАЄ МОЄ ІМ’Я?»Завдання: напишіть своє ім’я великими літерами у стовпчик і навпроти кожної літери зазначте те, що характеризує вас з найкращої сторони.

Номер слайду 6

«ДЕРЕВО ОЧІКУВАНЬ»Завдання: напишіть на стікерах на прикріпіть на нашому дереві свої очікування від сьогоднішнього уроку.

Номер слайду 7

Перегляд мультфільму «ПРИЙМАЙТЕ ЛЮДЕЙ ТАКИМИ ЯКИМИ ВОНИ Є»

Номер слайду 8

ДИСПУТ - Чому Ян був найпопулярнішою дитиною у школі?- Чому діти хотіли дружити з хлопчиком?- Як ви ставитеся до критеріїв Яна щодо вибору друзів?- Чи бачили ви подібні події в реальному житті?- Яким був Тім?- Що далі сталося з Тімом?- Як можна назвати ставлення Яна до Тіма?

Номер слайду 9

Вправа «КОЛА ВЕННА»Завдання: об’єднайтеся у пари та запишіть 5 відмінних та 5 спільних ознак один одного.

Номер слайду 10

Ознайомлення з поняттями «толерантність» і «дискримінація»Завдання: об’єднайтеся у 2 команди та виконайте завдання. Встановити відповідність понять та пояснити поняття «толерантність» та «дискримінація».

Номер слайду 11

Вправа «АСОЦІАТИВНИЙ КУЩ»КОМАНДА 1

Номер слайду 12

Вправа «АСОЦІАТИВНИЙ КУЩ»КОМАНДА 2 ДИСКРИМІНАЦІЯСТАТЬВІКОСВІТАІНВАЛІДНІСТЬДОХІДРАСАКУЛЬТУРАМІСЦЕ ПРОЖИВАННЯ

Номер слайду 13

РОБОТА В КОМАНДАХЗавдання: оберіть ситуації, де описано упереджене ставлення до людей; поясніть свою думку

Номер слайду 14

ЩО ТАКЕ КОМАНДА?- Чи можна вас назвати командою?- Назвіть ознаки команди?- Назвіть основні правила роботи в команді?- Чи правдиве твердження, що в команді кожен працює на спільний результат?- Чому?

Номер слайду 15

РУХАНКАВиконання пісні із сурдоперекладом «Ми – сім’я»

Номер слайду 16

Евристична бесіда. Чи можна назвати командою: • родину, де одна людина виконує всю хатню роботу, їй ніхто не допомагає?• клас, у яко му ніхто не хоче брати участь у підготовці до свята?• друзів, які увесь час сваряться?Наведіть приклади співпраці у командах.

Номер слайду 17

Перегляд відеороликаhttps://www.youtube.com/watch?time_continue=59&v=V9 NH5g2 PK3 U&feature=emb_logo - Чому хлопчик не міг гратися з іншими дітьми в баскетбол?- Що придумали діти?- Як ви можете допомогти людям з особливими потребами?- Чи є на світі люди без недоліків?-Як ми повинні ставитися до недоліків інших людей?

Номер слайду 18

РЕФЛЕКСІЯВправа «Сенкан»1. Перший рядок складається з одного слова (іменника) – назва поняття. Власне ім’я2. У другому рядку представлений опис, що складається вже із двох слів (прикметників). Толерантна, відповідальна3. Третя – визначає характерні дії й складається із трьох слів (дієслів). Підтримує, вчиться, працює4. У четвертому рядку формується фраза, що складається з чотирьох слів і виражає ставлення до теми. Я вмію поважати людей.5. Останній рядок складається з одного слова (синоніма до теми), в якому відбито суть або сформульований висновок. Подруга чи друг

Номер слайду 19

РЕФЛЕКСІЯОцінка уроку та своїх досягнень на уроці. Чек-лист.

Номер слайду 20

РЕФЛЕКСІЯОцінка уроку за допомогою жестів.

pptx
Додано
6 листопада 2023
Переглядів
1063
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку