Презентація міні-проекту з біології "Дріжджі"

Про матеріал
Проект містить матеріал до теми "Дріжджі - одноклітинні гриби" для вивчення біології в 6 класі. Обгрунтовано умови дії хлібопекарських дріжджів для виготовлення хлібо-булочних виробів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міні-проектз біологіїДріжджі

Номер слайду 2

Дослідження життєдіяльності дріжджів. Тема проекту:

Номер слайду 3

Дослідити властивості хлібопекарських дріжджів. Мета проекту:

Номер слайду 4

З’ясувати, чому «підходить» дріжджове тісто?Які умови для цього потрібні?Основні завдання проекту:

Номер слайду 5

Дріжджі - це особлива група грибів, які не утворюють типового міцелію, а існують у вигляді окремих, здатних до брунькування клітин. Вони можуть мешкати у водоймах, а на суходолі надають перевагу місцям, багатим на цукри (поверхня плодів, листки, нектар квітів).

Номер слайду 6

Різні види дріжджів застосовує сьогодні людина, насамперед, в хлібопекарській промисловості, в пивоварінні, квасоварінні, виноробстві, у виробництві деяких молочних продуктів, в кулінарії, у медицині. Найбільш відомі серед дріжджів – цукрові, або пекарські дріжджі

Номер слайду 7

Наливаємо в 4 посудини теплу воду, розчиняємо в кожній однакову кількість дріжджів і додаємо:

Номер слайду 8

В посудину №1 - цукор

Номер слайду 9

В посудину№2 - кухонну сіль

Номер слайду 10

В посудину №3 - соду

Номер слайду 11

В посудину №4 - лимонну кислоту

Номер слайду 12

В усі посудини додали борошно, розмішали

Номер слайду 13

Пройшло 15 хвилин, вимішуємо тісто

Номер слайду 14

Через 30 хвилин тісто, в яке додали цукор, мало ось такий вигляд:

Номер слайду 15

…вода, дріжджі і сіль:

Номер слайду 16

…вода, дріжджі і сода:

Номер слайду 17

…вода, дріжджі і лимонна кислота:

Номер слайду 18

Для порівняння

Номер слайду 19

Проекспериментували,розчинивши дріжджі в холодній водіз додаванням цукру. У холодній воді, на відміну від теплої, дріжджі розмножуються повільніше. Тісто підходить довше.

Номер слайду 20

Висновок: Дріжджі мають властивість розмножуватися:а) у рідкому середовищі;б) у теплому середовищі;в) при наявності цукру.2. Тісто підходить, бо дріжджі розмножуються, споживаючи цукор. Дріжджі дихають киснем, а виділяють вуглекислий газ, який піднімає тісто. При цьому утворюються пори, що запікаються. Хлібопекарські вироби пухкі, смачні і корисні!Їх люблять і дорослі, і діти!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Корнус Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Презентації
Додано
24 лютого 2023
Переглядів
1034
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку