Презентація мистецького проекту "Мистецькими стежками Селятина"

Про матеріал
Архітектура -це мистецтво проектувати і будувати об'єкти ,які оформлюють просторове середовище для життя і діяльності людини відповідно до призначення і естетичних поглядів суспільства. Кожна епоха має власне «художнє обличчя». Можна сказати що наше село, а в минулому містечко Селятин має теж своє художнє обличчя. Нам дуже хочеться показати вам це чудове ,своєрідне і неповторне обличчя. Найдавніші архітектурні пам'ятки Селятина гуртківці намагались показати під час підготовки проекту "Мистецькими стежками Селятина".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецькими стежками Селятина

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Селятин-найдавніше поселення на Путильщині.

Номер слайду 4

Кожна епоха має власне «художнє обличчя» Можна сказати що наше село ,ав минулому містечко Селятин має теж своє художнє обличчя. Нам дуже хочеться показати вам це чудове ,своєрідне і неповторне обличчя.

Номер слайду 5

Найдавніші архітектурні пам'ятки Селятина

Номер слайду 6

Номер слайду 7

На початку століття було розпочато будівництво нової церкви, яке з невідомих причин було припинено, і лише у 30-х роках митрополит Нектарій дав відповідь місцевим представника влади на питання, що стосувались добудови церкви. Справа у тому, фундамент будови дав досить велике осідання, біля одного метра і архітектори заборонили подальші роботи на будові.

Номер слайду 8

б. Рисами класичної архітектури позначений двохповерховий будинок , де до 1999року розміщалась середня школа. Він був зведений десь в 20х роках , як адміністративна будівля , в якій розміщувались суд прокуратура і адвокатура. Стіни фасаду мають членування , які відділяють цоколь від основного об'єму, що завершується високим фризом з простими барельєфами,класичний карниз, класичні за характером обрамування вікна.

Номер слайду 9

В центрі села на пагорбі розташована дерев'яна пам'ятка архітектури - церква в готичному стилі. Вона збудована в 1846 році, за часів Австро- Угорської імперії. Освячена у 1848 році, церква за своїми архітектурними формами - башточкою над фасадом та скатним дахом над продовгуватим приміщенням храму, більше нагадує типові для Буковинського Прикарпаття римо-католицькі костели. Церква була греко-католицькою. Після Першої світової війни її відбудували колоністи: німці та поляки. Тому на її кладовищі, яке розташоване поруч із церквою, перші захоронення були німецькі та польські. У 1947 році церкву переосвятили і вона носить ім'я Святого Володимира. Тоді місцеві жителі одержали право відвідувати церкву, вінчатися в ній, хрестити дітей, також хоронити на кладовищі. У 1962 році церква була закрита. У 1992 році церкву було знову відкрито. В даний час церква діюча.

Номер слайду 10

Цілий ансамбль будівель ми можемо побачити ,їдучи в сторону с. Руська, дезнаходиться школа-інтернат. Це будинки-вілли, які будували в 20-3 Ох рокахзаможні селятинці . тут змішані різні стилі. В кожному будинку є кількабалконів,різних прибудов ,які вдало поєднуються між собою .

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Виховна робота
Додано
10 квітня 2019
Переглядів
1037
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку