презентація Мистецтво бароко

Про матеріал
У презентації Мистецтво бароко представлена ціла епоха 16-17 ст., яка характеризує досягнення у галузі архітектури, музики, живопису, науки та літератури. Представлені роботи відомих діячів та їхні твори, визначні пам ятки : палаци, фонтани, розписи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Бароко – основний напрям у мистецтві Європи, що відображає контрасність, динамізм образів, характеризується пишністю, парадністю та декоративністю. Шедеври періоду позначилися в різних галузях культури: архітектурі, скульптурі, живописі, літературі.

Номер слайду 3

Живопис бароко. Паоло Безенці. Апостол Петро. Галерея УффіціЖивопис бароко — живопис періоду кінця 16 — 1-ї половини 18 століть (доби бароко), переважно в західноєвропейських країнах. Період розвитку бароко в живопису не збігається з розподілом політичним. Дослідники вважають, що політично цей період розділений на Контрреформацію, очолену Римом, і Абсолютизм, характерний зразок якого виник у Франції 17 століття за короля — сонце.

Номер слайду 4

Рембранд Ван Рейн (1606-1669)Творчість великого художника була багатогранною: портрети, сцени з сучасного життя, біблійні, євангельські та історичні сюжети. Але найчастіше він звертався до біблійних сюжетів, які відповідали його християнському світогляду.

Номер слайду 5

Відомі шедеври Рембранта Повернення блудного сина Нічна варта

Номер слайду 6

Номер слайду 7

П'єтро да Кортона. Плафон палаццо БарберініАннібалє Каррачі. Юпітер з дружиною Юноною. Фреска

Номер слайду 8

Картини Мікеланджело да Караваджо. Христа беруть під варту(Поцілунок Іуди). Варіанти в Дубліні і ОдесіМучеництво Св. Петра

Номер слайду 9

Пітер-Пауль Рубенс(1577 – 1640) Персей і Андромеда

Номер слайду 10

Благая весть, Филипп де Шампень. Пітер – Пауль Рубенс Каледонське полювання на кабана

Номер слайду 11

Альбрехт Дюрер (1471 – 1528) Автопортрет. Чотири апостоли (1626)

Номер слайду 12

Дієго де Сільва Веласкес (1559-1660) Тріумф Вакха (1630)

Номер слайду 13

Музика бароко. Поняття Барокова музика або музика бароко описує стиль європейської музики в період приблизно між 1600 та 1750 роками. Барокова музика наслідує музику епохи Відродження і передує класичній музиці, її вершинами зазвичай вважають творчість Й. С. Баха і Г. Ф. Генделя.

Номер слайду 14

Основним музичним інструментом бароко став орган у духовній та камерній світській музиці. Поширення набули клавесин, щипкові і смичкові струнні - віоли, барокова гітара, барокова скрипка, віолончель, контрабас, а також дерев'яні духові інструменти: флейти, кларнет, гобой, фагот. Клавесин. Віоланчель Орган

Номер слайду 15

Література бароко. Бароко — літературний і загальномистецький напрям, що зародився в Італії та Іспанії в середині XVI століття, поширився на інші європейські країни, де існував упродовж XVI—XVIII століть.

Номер слайду 16

Вільям Шекспір (1564-1616)

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Видатні науковці: Ніколо Коперник. Джордано Бруно. Галілео Галілей

Номер слайду 19

Архітектура бароко. Фонтан аква Феліче в Римі на замовлення папи римського Сикста V арх. Доменіко Фонтана (1543-1607)Архітектура бароко — період в розвитку архітектури країн Західної Європи і Америки (особливо в Центральній та Південній), що охопив приблизно 150—200 років. Період почався в кінці 16 століття і завершився в кінці 18-го. Бароко (як стиль) охопило всі різновиди мистецтва, але найбільш яскраво відбилося в живопису, театрі ( і пов'язаною з ним літературі), музиці, архітектурі.

Номер слайду 20

Екатерининский дворец Купола собору Св. Петра в ІталіїБраунштейн, Квасов, Чевакинский, 1717-1756 Санкт-Петербург

Номер слайду 21

Шедеври архітектури

Номер слайду 22

Мадрид, палац Орьєнте Лувр, Париж

Номер слайду 23

1. арх. Франческо Каратті, бароковий фасад базиліки Св. Георгія, Прага2. Палаци Польщі

Номер слайду 24

Внутрішне оздоблення у стилі бароко

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Бароко в ювелірній справіКаспар Бетмюллер. Подвійний срібний келих, Нюрнберг, 1590 р. Келих з наутілусом, ХУІст. Нідерланди. Гкелих виноградне гроно і вакх ХУІІст. Глек, золото і дві мушлі наутілуса, майстерні Амстердама. Музей срібла (Флоренція)

Номер слайду 27

Світські фрески доби бароко. Стінописи палаццо Россо в ІталіїДжузеппе Боніто. «Архітектурні фрески палацу Портічі», Неаполь

Номер слайду 28

Епоха Барроко відзначилася у всіх країнах Європи і сприяла появі визначних шедеврів мистецтва та змінила світобачення людства

pptx
До підручника
Всесвітня історія 8 клас (Сорочинська Н.М., Мартинюк О.О., Гісем О.О.)
Додано
19 грудня 2020
Переглядів
1673
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку