Презентація "Місяць - супутник Землі"

Про матеріал
Презентація містить текстовий та фото матеріали про Місяць - супутник планети Земля
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Місяць Елена Ленной

Номер слайду 2

Місяць - єдиний супутник нашої планети. Місяць обертається навколо Землі за своєю орбітою. Повне коло обертання навколо Землі Місяць робить за 29,5діб.

Номер слайду 3

Давні греки Місяць назвали Селеною.

Номер слайду 4

Діаметр Місяця майже в 4 рази менше діаметра Землі.

Номер слайду 5

Якщо дивитися на Місяць з Землі, то вона виглядає невеликим плямистим кулею, але в телескоп, або навіть в якісний бінокль, видно, що це не так - на Місяці є гори і багато кратерів.

Номер слайду 6

Заглибини на поверхні Місяц називають кратерами Багато років тому вчений Галілео Галілей назвав їх морями. Тепер ми вже знаємо, що ніяких морів на місяці немає, але за традицією кратери зберегли свої назви. У багатьох з них незвичайні для Землі - Море Изобилия, Море Холода, Море Дощів, Море Ясності, Море Паров. Кратери поменше носять імена знаменитих людей - Тихо Браге, Коперніка, Птоломея, Юрія Гагаріна.

Номер слайду 7

А це Місячні гори. Їх назви цілком земні - Кавказ, Алтай, Карпати, Альпи, Апеніни, Періно, Тенеріфе. Висота гір може доходити до 8 км, але зазвичай вона становить 3-5 км.

Номер слайду 8

. Це невеликий уламок одного з метеоритів

Номер слайду 9

. Люди вперше побачили темну сторону Місяця тільки в 1959 році, коли станція «Місяць 3» зробила її знімки. Це темний, ніколи не видимий з Землі бік Місяця. Хоча Місяць і обертається навколо своєї власної осі, але робить це дуже повільно - 27,3 діб. Майже за цей же час вона обертається навколо Землі. І оскільки напрямку обертання збігаються, то виходить так, що до Землі вона завжди повернута тільки однією стороною

Номер слайду 10

Місячні затемнення Іноді ми можемо спостерігати явище, яке називається місячне затемнення. Воно відбувається тоді, коли Сонце, Місяць і Земля опиняються на одній прямій і Земля закриває Місяць від Сонця своєю тінню. Затемнення може бути не тільки повним, але і частковим. У цьому випадку тінь Землі потрапляє не всю Місяць, а тільки на її шматочок. Місячне затемнення може тривати до 1 години.

Номер слайду 11

Фази Місяця Місяць завжди видно по-різному - то тоненький серп, то круглий млинець.Іноді її «кінці» спрямовані в один бік, а іноді в іншу. Ці зміни називаються фазами Місяця.

Номер слайду 12

Новий Місяць

Номер слайду 13

Повня

Номер слайду 14

Дослідження Місяця

Номер слайду 15

Космічний апарат Луна-3 бул запущений 4 жовтня 1959 року. Він пройшов на відстані 6200 кмвід неї, зробив фото майже половини її поверхні, особливо – знімки темної половини Місяця.

Номер слайду 16

20 липня 1969 р. Один з перших людей на Місяці – американський астронавт Ніл Армстронг.

Номер слайду 17

Немає повітря, яскраве сонячне світло

Номер слайду 18

Спеціальні машини –місяцеходи.

Номер слайду 19

На Місяці немає атмосфери і тому ніколи не буває вітру. А це означає, що слід, залишений місяцеходом так і залишиться там назавжди.

Номер слайду 20

На Місяці немає такого тяжіння як на Землі і тому астронавти, навіть не зважаючи на важкі скафандри, могли як слід настрибатиися. Але ж на Землі в цих скафандрах космонавти ледь могли б пересуватися. Ще б пак, адже на Землі всі предмети в цілих 6 разів важче, ніж на Місяці.

Номер слайду 21

На Місяці небо завжди чорне

Номер слайду 22

. Космічний модуль «Апполон» Зразок Місячного грунту

Номер слайду 23

Місяцехід-1. 17 листопада 1970. Його доставила на Місяць радянська міжпланетна станція Луна-17. Місяцехід-1 подорожував за місячним моря Дощів протягом 11 місяців.

Номер слайду 24

Грудень 1972. Готується до запуску остання місячна експедиція - Аполлон 17. З тих пір люди жодного разу не були на Місяці.

Номер слайду 25

Наш супутник неодноразово надихав людей на витвори мистецтва Місячна ніч в Криму. И.К. Айвазовський «Ніч на Дніпрі» А. Куїнджі

Номер слайду 26

Дякую за увагу!

ppt
Додано
11 березня 2019
Переглядів
3311
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку