Презентація "Міжнародний день музеїв"

Про матеріал

Презентація-віртуальна подорож до виховної години з приводу Міжнародного дня музеїв.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Міжнародний день музеїв” Віртуальна подорож Виконала Марченко С. класний керівник 9 класу Кукшинської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Номер слайду 2

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято. Міжнародний день музеїв з’явився в календарі в 1977 році. А з 1978 року цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах.

Номер слайду 3

Кілька цікавих фактів про музеї: Капітолійський Музей (Capitoline Museums), найстаріша публічна колекція мистецтв в світі, почав свою роботу в 1471 році, коли папа Сикст IV пожертвував ряд важливих для народу Рима древніх скульптур.

Номер слайду 4

Музей Ватикану (Vatican Museums), другий найстаріший у світі музей, він почав свою історію з моменту першої публічної виставки, котра складалася так само з представлених публіці колекції скульптур, збирання якої було ініційовано Папою Юлієм II ще в 1506 році.

Номер слайду 5

Британський музей (British Museum) вперше був відкритий для публіки 15 січня 1759 року.

Номер слайду 6

Карантин змусив всіх нас не тільки працювати з дому, а і знаходити собі в чотирьох стінах різні способи розваги та дозвілля. На щастя, в епоху інтернету можна відвідувати найбільші музеї України та світу, не виходячи на вулицю.

Номер слайду 7

Музей-садиба Івана Котляревського у Полтаві У цій садибі в самісінькому центрі Полтави народився основоположник сучасної української мови – Іван Котляревський. Тут він прожив усе своє життя. Тут була створена славнозвісна «Енеїда», п’єси «Наталка Полтавка» та «Москаль-чарівник».  Перейти до музею.

Номер слайду 8

Історико-археологічний музей «Прадавня Аратта - Україна» в с.Трипілля Протягом трьох тисяч років в Україні існувала унікальна цивілізація - перша з відомих культур гончарів та землеробів, яка сьогодні називається Трипільською. Саме у селі Трипілля археолог Вікентій Хвойка у 1899 році відкрив древнє поселення. Тоді ж він озвучив версію, що тогочасні селяни київщини є нащадками трипільців, які проживали на цих землях 6 тисяч років тому... Перейти до музею.

Номер слайду 9

Музей Дубенський замок Замок у місті Дубно був зведений князем Костянтином Івановичем Острозьким у 1492 році. Він обрав Дубенський замок для зберігання трофеїв, які здобував у битвах з противниками. Це - коштовності, зброя, захисне озброєння та предмети побуту. Перейти до музею.

Номер слайду 10

Музей “Чорнобиль” Розкриті документи, карти з грифом "Таємно", фотографії, спеціальні прилади, друковані видання того часу, історичні реліквії із зони відчуження та інші унікальні експонати змушують замислитися про найболючіші проблеми сьогодення, серед яких екологічні, соціальні, духовні збитки, заподіяні катастрофою Перейти до музею.

Номер слайду 11

Будинок-музей Ігоря Стравінського в Устилузі Ігор Стравінський - відомий на весь світ композитор, якому аплодувала аудиторія Європи та США. Утім, мало кому відомо, що родом він з України і що на Волині досі знаходиться будинок композитора, збудований за його власним проектом та який він особисто називав «райським куточком для творчості». Перейти до музею.

Номер слайду 12

Цитадель Батуринської фортеці Прикордонний Батуринський замок на високому лівому березі річки Сейм збудував у 1625 році розпорядник лівобережних маєтностей великого польського магната Олександра Пясочинського Матвій Стахурський. У 1648 році Батурин взяв участь у Визвольній війні, а в 1649-му вже був сотенним містом – осередком Батуринської сотні... Перейти до музею.

Номер слайду 13

Тож навіть карантин не завадить нам насолодитися змістовними екскурсіями та ще раз переконатися в багатогранності нашої Батьківщини. Більше екскурсій тут.

Номер слайду 14

Інформацію взято з таких джерел: http://incognita.day.kyiv.ua/ https://www.dilovamova.com/ https://www.unian.ua/

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
18 травня 2020
Переглядів
1743
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку