Презентація " Міжнародний день зустрічі птахів"

Про матеріал
Щорічно 1 квітня відзначають Міжнародний день птахів. День птахів – це час прильоту пернатих із зимівель.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗУСТРІЧІ ПТАХІВ

Номер слайду 2

«Із чужої сторононьки повертайтесь додомоньку», приказували наші пращури, проводжаючи птахів до вирію. При цьому обов’язково годилося загорнути в хустинку грудочку землі і тримати її до весни. А виконували цей обряд давні українці 19 вересня. Навесні ж, помітивши перший журавлиний ключ, що повертався з вирію, грудочку закопували у полі чи городі. Це означало, що весна буде щедрою і буйною.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

РОЗГАДАЙРозгадайте кросворд і прочитайте ключове слово.

Номер слайду 5

По болоту гордо ходить. Та дітей з собою водить. Вчить вона своїх малят,Як ловити жабенят. ЧАПЛЯ

Номер слайду 6

Цілий день працюю в гаї,Діловито дзьобом б’ю,Я не цвяхи забиваю,Я комашок дістаю. ДЯТЕЛ

Номер слайду 7

Вдень вона лягає спати. Бо всю ніч їй знов літати,Ловить мишок, гризунів,З нею їм вже не до снів!СОВА

Номер слайду 8

Влітку тут він не буває,Лиш на зиму прилітає. Скаче він по горобиніВ червонесенькій хустині,Не лінивець, і не сплюх. Гість північний – ... ОМЕЛЮХ

Номер слайду 9

Як зима – вона на гілці,І співа, мов на сопілці. Жовті груди, чорні крила,Кусень сала сама з’їла. СИНИЧКА

Номер слайду 10

РОЗГАДАЙРозгадайте кросворд і прочитайте ключове слово. Ч А Л ЯД Я Е ЛС О ВО М Е Л Ю С И Н Ч К А

Номер слайду 11

Життя людей нерозривно пов’язане з крилатими друзями. Птахів вважають санітарами лісів, полів, садів, адже вони знищують комах-шкідників та гризунів, поїдають насіння бур’янів. Турботу про птахів може і повинна проявляти кожна людина. Найдоступніші способи турботи про збереження птахів у природі – виготовлення і розвішування штучних гніздівель, годівничок.

Номер слайду 12

Напевно, немає такої людини, котра не захоплювалася б пташиним співом. Надворі, останній місяць зими, а отже вже скоро настане час прильоту пташок із теплих країв.

Номер слайду 13

В ці дні традиційно прийнято готуватись до зустрічі перелітних птахів – ремонтувати старі та розвішувати нові «пташині домівки». І кожен з нас може долучитися до цієї благородної справи. Змайструвавши та повісивши біля свого будинку шпаківню!!!

Номер слайду 14

Зустрічаємо перелітних птахів

Номер слайду 15

Ластівка є перелітним птахом, тому восени вона залишає місця гніздувань і відлітає на південь. Ластівка — один з українських народних символів. Ранні ластівки — щасливий рік.

Номер слайду 16

Де лелека водиться, там щастя родиться. Лелеки - це величні птахи, які протягом століть захоплюють уяву людей. Їх часто вважають символами щастя, удачі та нового життя. Лелеки - перелітні птахи. Щороку вони пролітають тисячі кілометрів, щоб зимувати в Африці.

Номер слайду 17

Побачив шпака у дворі — знай: весна на порі. Шпаки – співочі птахи. При цьому вони успішно імітують голоси різних птахів. Вони добре піддаються дресируванню. За людиною птах здатний повторювати не тільки окремі слова, а й цілі фрази. В нашу країну шпаки прилітають ранньою весною. Вони відразу починають заселяти дупла дерев і шпаківні, виселяючи звідти горобців, які влаштувалися в них взимку.

Номер слайду 18

Якщо граки граються – буде гарна погода. Граки, хоча і дуже схожі на чорних ворон, але відрізняються струнким, прямим і тонким дзьобом. Ще одними примітними відзнаками граків є чорні пір’я з фіолетовим відливом. Граки гніздуються колоніями, а поза періодом гніздування зграями сплять на високих деревах у міських парках.

Номер слайду 19

Важко було б уявити озера чи моря без чайок. Ці птахи живуть скрізь, де можуть упіймати інших водних жителів або зібрати відходи. Чайка є агресивним та сварливим представником пернатих. Звичайна чайка здійснює перельоти в невеликих зграях, та їх політ здійснюється у формі трикутника. Чайка сіда в воду — чекай доброї погоди.

Номер слайду 20

Де багато пташок, там нема комашок. Стрижі дуже схожі на ластівок своїм зовнішнім виглядом. Стрижі “діти повітря”. Інші птахи можуть літати і плавати, ходити і бігати по землі. Стрижі можуть тільки літати – ні ходити, ні плавати вони не можуть. На льоту стрижі і п’ють і купаються.

Номер слайду 21

Жайворонок – це співоча пташка і сакральний символ сонця. Вони ведуть переважно наземний спосіб життя.Існує повір’я, що саме пісні цих птахів пробуджують землю до життя після довгого зимового сну. У кожного жайворонка свій неповторний тембр звучання. Двох однакових голосів не буває. Пісня жайворонка звучить не більше 10 хвилин, потім польовому співаку потрібен короткий відпочинок.

Номер слайду 22

Як багато птиць, не буде гусениць. Ці птахи є чудовими літунами. Вони не вміють крокувати, натомість пересуваючись короткими, незграбними на вигляд стрибками. Зафіксовано випадки облаштування дроздами гнізд у досить незвичайних місцях, наприклад, у відрі, що залишилося без нагляду на дачі. Більшість дроздів – птахи всеїдні.

Номер слайду 23

Всяка пташкасвоє гніздо знає. Де багато пташок, там нема комашок. Ранні пташки росу п'ють, а пізні слізки ллють. Прислів'я та приказки про птахів

Номер слайду 24

Птахи. Красиві, різноманітні Співають, літають, знищують. Птахи – санітари лісу. ПернатіСЕНКАН

Номер слайду 25

Бережіть птахів! Бережіть природу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Михайліченко Наталія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Климчук Людмила Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Костенюк Руслана Михайлівна
    Дякую за цікаву роботу, колего!
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 березня
Переглядів
1310
Оцінка розробки
4.8 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку