ПРЕЗЕНТАЦІЯ "МОДЕРНІЗАЦІЯ ФОРМ І МЕТОДІВ РОБОТИ ВИХОВАТЕЛІВ ЗДО"

Про матеріал
МОДЕРНІЗАЦІЯ ФОРМ І МЕТОДІВ РОБОТИ ВИХОВАТЕЛІВ ЗДО-ПРЕЗЕНТАЦІЯ. СУЧАСНІ ФОРМИ РОБОТИ З ДІТЬМИ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ З ФОРМУВАННЯ РІЗНИХ ВИДІВ ВИХОВАННЯ.СУЧАСНІ УМОВИ ЖИТТЯ ТА ОСВІТИ ПОТРЕБУЮТЬ ВИСОКОГО ПСИХОФІЗИЧНОГО ТА ЗАГАЛЬНОКУЛЬТУРНОГО РІВНЯ РОЗВИТКУ ДОШКІЛЬНИКІВ СЕРЕД ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРИЙОМІВ,МЕТОДИК І ФОРМ ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ В САДКУ ПО ІНТЕНСИВНОСТІ ДІЇ ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ЗАЙМАЄ ОСОБЛИВЕ МІСЦЕ.
Перегляд файлу

image

image

image

image

image

Спадщина В.Сухомлинського.

       це педагогіка серця, дитиноцентризму й толерантності, яка базується на ідеї наближення навчальновиховного процесу до природи конкретної дитини.

       освіта, виховання й розвиток людини мають передбачати, передусім, утвердження гармонії розуму й серця.

       Уроки мислення сприяють розумовому, мовленнєвому, духовному розвитку дошкільнят і вихованню в них ціннісного ставлення до природи. Діти вчаться розуміти й любити її, починають дивитися на неї іншими очима, стають активними її захисниками.

Спадщина Софії Русової

(“Український дитячий садок”).

       виховання повинно бути індивідуальним, пристосованим до природи дитини, національним, відповідати соціально-культурним вимогам часу, вільним, незалежним від тих чи інших урядових вимог, вибудовуватись на ґрунті громадської організації.

       Принципами побудови українського ДНЗ повинні бути: гуманізм, демократизм, науковість, національний дух. Їх реалізація забезпечуватиме етнізацію особистості, входження дитини у духовний світ і традиційне життя українського народу, плекання національної та загальнолюдської культури.

image

Педагогіка М. Монтессорі Будинок вільної дитини

image

       . Створення предметно-просторового середовища, у якому дитина зможе найповніше реалізувати свої природні здібності та задатки. Діяльність дитини повинна бути вільною та самостійною. Педагог використовує у роботі самонавчальні засоби – матеріали, з якими вихованець працює, наслідуючи

. Вальдорфська педагогіка

(“Вальдорфський дитячий садок”).

image

       . Основним завданням ДНЗ є догляд за органами чуття дитини. Цьому сприяє обладнання й організація роботи дошкільного навчального закладу, який функціонує як велика сім'я. Ігри й заняття постійно чергуються, створюючи сприятливі для дитини ритми самостійних та організованих занять.

image

Дитина вчиться відкривати існування власного внутрішнього світу, центром якого є сім'я – батьки й дитина.        image

       Вальдорфська педагогіка – це педагогіка, яка виходить з сутності дитини і має за мету розвиток індивідуального потенціалу кожної дитини. Вона враховує культурне розмаїття, підпорядкована загальнолюдським етичним принципам та прагне допомогти природному та гармонійному входженню дитини до життя.

. Система освіти Довкілля”. Автор Ільченко В.

       . Система освіти “Довкілля” формує цілісну свідомість людини, яка здатна брати відповідальність за своє майбутнє та майбутнє рідної землі, народу, виховує ціннісне ставлення дитини до себе, до світу, що ґрунтується на почутті любові до навколишньої дійсності, “совісті” – намаганні почути звуки кожної живої істоти, зрозуміти її, щоб жити у злагоді із собою, природою. Програма “Довкілля” як дидактична система викладання предметів природничого циклу альтернативна до традиційного підходу.

image

image

image

image

image

pdf
Додано
2 квітня
Переглядів
41
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку