Матеріал презентації допоможе поглибити знання учнів про різні групи продуктів та їх значення в харчуванні; ознайомити учнів з властивостями молочних продуктів як однієї з найважливіших груп дитячого харчування
Абетка харчування Молоко та його родина Автор. Кравченко Вероніка Анатоліївна Вчитель початкових класів Ліцею імені Лесі Українки м. Жовті Води
Номер слайду 2
Номер слайду 3
Номер слайду 4
Номер слайду 5
Номер слайду 6
Номер слайду 7
Номер слайду 8
Номер слайду 9
РУХАЙТЕСЯ З НАМИ
Номер слайду 10
Номер слайду 11
Народ скаже, як зав'яже
Номер слайду 12
Номер слайду 13
Порція – це частка або кількість їжі. 1 порція=1склянка молока, 0,5 склянки йогурту, 0,5 склянки сиру, 30 грам твердого сиру
Номер слайду 14
РОБОТА В ГРУПАХ Народознавці: складання прислів'їв. Ресторатори: розв’язання молочних прикладів. Лаборанти: експеримент з молоком. Науковці: користь кожної групи їжі.
Номер слайду 15
СКЛАДАННЯ МЕНЮ
Номер слайду 16
МОЛОЧНІ ПРИКЛАДИ
Номер слайду 17
Номер слайду 18
Згортання молока викликає будь-яка кислота. У природних умовах молоко з часом згортається (скисає) через роботу бактерій, які виділяють молочну кислоту.