Презентація "Молотки вузького призначення "

Про матеріал
Матеріал презентації допоможе розширити уявлення школярів про види молотків, молотків вузького призначення зокрема, збагатить їх словниковий запас, удосконалюватиме техніку читання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Молотки вузького призначення

Номер слайду 2

Молоток залізничного обхідника Молоток залізничного обхідника — молоток, за формою схожий з киркою: зверху голівка має скоси від вушка до бійчиків. Призначений для перевіряння стану залізничних рейок методом простукування. • Молоток оглядача вагонів — молоток вагою близько 1,2 кг з ручкою 60-70 см завдовжки. Призначений для перевіряння автозчепу, замірювання прозорів сковзунів, виявлення перекосів та перевантаження кузова вагона у пунктах підготовки вагонів під навантаження.

Номер слайду 3

Кухонний молоток. Молоток для відбивання м'яса — предмет кухонного начиння, молоток з шипоподібною насічкою на бійчику. Застосовується для приготування відбивних котлет, біфштексів та ін.

Номер слайду 4

Кірка Кірка вважається молотком мулярів. Бойком підбивають цеглу при кладці, а протилежною стороною у вигляді лопатки - колять цеглу під необхідні розміри. Так само кирка широко використовується для видалення штукатурки та чищення б/в цегли.

Номер слайду 5

Кахлевий молоток Плитковий (кахлевий) молоток — невеличкий (90 — 100 г) молоток зі загостреним хвостом. Гострий хвіст-бійчик слугує для розколювання керамічної плитки, кахлю.

Номер слайду 6

Молоток альпініста Скельний молоток — спеціальний молоток, який застосовують у альпінізмі, скелелазанні і спелеології для забивання і зняття гаків, пробивання шлямбурних отворів, оброблення гострих країв скельних виступів.

Номер слайду 7

Шиферний молоток Молотки для монтажу шиферних покрівель відрізняються від інструменту для металу — вони обладнані більш широким бойком для шиферних цвяхів і обценьками спеціальної форми в тильній частині.

Номер слайду 8

Скобозабивний молоток Скобозабивний молоток (степлер)— ефективний і зручний інструмент. Може працювати як з м'якими (пластик, поролон, оббивна тканина), так і з більш твердими типами матеріалів (лінолеум, фанера, тонколистовий прокат, дерево). Степлер механічний може працювати зі скобами шириною 11,3 мм, довжиною від 4 до 14 мм і перетином 0,7 мм.

Номер слайду 9

Ювелірний молоток Ювелірний молоток — загальна назва молотків для ювелірних робіт. Ювелірами вживаються як карбувальні молотки, так і текстурні (з рельєфною насічкою на бійчику), а також киянки і молотки з нейлоновими бійчиками.

Номер слайду 10

Рихтувальний молоток Рихтувальні молотки є одним із основних інструментів, які використовуються при ремонті кузова авто. Даний рихтувальний інструмент використовують для рихтування вм'ятин до повного вирівнювання. Без наявності рихтувальних молотків неможливо проводити роботи з виправлення кузова.

Номер слайду 11

Молоток зварювальника Молоток зварювальника застосовується у зварювальних роботах для зняття зі швів окалини. Має бійчик у формі зубила, а хвіст — у формі кернера чотирикутного або круглого перерізу. Існують варіанти з двома бійчиками, поверненими відносно один одного на 90°, а також варіанти з металевою щіткою замість одного з бійчиків. Ручка — дерев'яна або металева з гумовим покриттям. Існують також ручки у вигляді дротової спіралі, призначені для амортизації ударів. Вага молотка від 300 до 600 г

Номер слайду 12

Цікаві факти У сучасній українській мові слово «молоток» у переносному значенні уживається як похвала й значить «молодець», «козак».  Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Інкл
Додано
15 листопада 2023
Переглядів
279
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку