Презентація "Момент сили. Рівновага тіл."

Про матеріал
Презентація на тему: "Рівновага тіл. Момент сили" до уроку фізики у 10 класі. Рекомендую використовувати разом з методичною розробкою уроку "Момент сили. Рівновага тіл".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дайте мені точку опори, і я переверну Землю. Архімед. Методична розробка заняття з фізики на тему:«Рівновага тіл. Момент сили»  

Номер слайду 2

«Розум – це не тільки знання, а й уміння застосовувати ці знання на практиці»Аристотель

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Центр мас тіла    Центр мас тіла – це точка перетину прямих, уздовж яких напрямлені сили, кожна з яких спричиняє тільки поступальний рух тіла  

Номер слайду 6

Центр мас плоских геометричних фігур

Номер слайду 7

Важіль – тіло, що може обертатися навколо нерухомої опори.

Номер слайду 8

Важіль — простий механізм, тверде тіло, що може обертатися навколо певної точки, яка називається точкою опори. Важіль

Номер слайду 9

Умови рівноваги важеля: Важіль перебуває в рівновазі тоді, колисили, що діють на важіль, обернено пропорційні плечам цих сил:

Номер слайду 10

Умови рівноваги важеля було встановлено давньогрецьким вченим Архімедом, який жив на острові Сицилія в місті Сиракузи у ІІІ столітті до нашої ери. Цитати Архімеда: Дайте мені точку опори, і я переверну Землю. Дайте мені, де стати, і я зрушу світІснує безліч речей, які здаються загадковими для людей, які не вивчали математику. Фраза, яка приписується Архімеду: “Дайте мені точку опори і я переверну Землю” пов’язана саме з принципом важеля.

Номер слайду 11

Умови рівноваги: Важіль перебуває в рівновазі під дією двох сил, якщо значення моменту сили, яка обертає важіль проти руху годинникової стрілки, дорівнює значенню моменту сили, яка обертає його за рухом годинникової стрілки. M1=M2

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Види рівноваги тіл:стійка рівновага – у разі відхилення тіло повертається в початкове положення.нестійка рівновага – у разі відхилення тіло ще більше віддаляється від початкового положення;байдужа рівновага – у разі відхилення тіло залишається у своєму новому положенні.

Номер слайду 14

Задача 1 Плечі важеля, який перебуває у стані рівноваги, мають довжини 0,4 м і 30 см. До коротшого плеча прикладено у вертикальному напрямку силу 120 Н. Яку силу прикладено у вертикальному напрямку до довшого плеча? Масою важеля можна знехтувати.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Важелі в природі і техніці

Номер слайду 17

Рефлексія. Червоний - сподобався урок, все зрозуміло Жовтий - майже все зрозуміло Синій - погано зрозумів або зовсім не зрозумів навчальний матеріал

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Іменинник Людмила Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Фізика, 10 клас, Розробки уроків
Додано
6 листопада 2022
Переглядів
1643
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку