Презентація "Моральний розвиток особистості"

Про матеріал

Мета виховної години; дати уявлення про моральний розвиток особистості та шляхи формування системи цінностей, систематизувати знання про моральний розвиток особистості; вчити планувати власне майбутнє; розвивати аналітичне та логічне мислення; виховувати свідому потребу в моральному самовдосконаленні.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Моральний розвиток особистості»

Номер слайду 2

План. Характер людини. Емоційна саморегуляція. Цінності. Здорові стосунки.

Номер слайду 3

Психологічні особливості людини виявляються в її характері. Слово "характер" у перекладі з грецької означає "печатка" або "відбиток". Характер виявляється у стосунках людини з оточенням та її вчинках. Наприклад, Андрій — відповідальний, на нього завжди можна покластися, а Костик — легковажний, йому краще нічого не доручати. Юра — сором’язливий і трохи відлюдькуватий, а його брат — дуже товариський (Тест)Характер людини

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Важливу роль у житті людини відіграє характер. Він виявляється у її стосунках з оточенням та у її вчинках. Спадковість і соціальне оточення людини роблять свій внесок у формування характеру, однак вплив творчого «Я», самовиховання набагато сильніший. Люди з хорошим характером мають спільні риси: демонструють повагу, викликають довіру, вони справедливі, турботливі і є добрими громдянами. Висновки по 1 питанню

Номер слайду 6

Емоційна саморегуляція. Перегляд відео«На прийомі у психіатра»

Номер слайду 7

Цінності

Номер слайду 8

Кооперація — означає діяти як одна команда. Комунікація — означає бути відкритим до спілкування, завжди обговорювати з близькими те, що вас хвилює. Компроміс — означає необхідність розв’язувати проблеми у стосунках шляхом взаємних поступок. Здорові стосунки. Кооперація. Комунікація. Компроміс«Формула здорових стосунків»

Номер слайду 9

Перегляд відеоhttp://autta.org.ua/ua/materials/material/Urivok--z-multf-lmu-Rapuntsel/

Номер слайду 10

Перегляд відеоhttp://autta.org.ua/ua/materials/material/CHelovek­iz­ocheredi/

Номер слайду 11

Завершальна вправа. Вправа «Відкритий мікрофон». По черзі продовжте фразу: «На цьому тренінгу мені сподобалося / не сподобалося /.., я дізнався...» Поаплодуйте собі.

pptx
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
7 квітня 2018
Переглядів
12411
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку