Презентація "Мотивація для навчання. Адаптація до основної школи. "

Про матеріал
Інтегрований курс "Здоров'я, безпека та добробут" автор підручника та програми Т.В. Воронцова
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мотивація для навчання

Номер слайду 2

Головні поняття• АДАПТАЦІЯ • ЗДІБНОСТІ• ТАЛАНТ• МИСЛИТЕЛЬ • МИТЕЦЬ

Номер слайду 3

У цьому уроці ви:проаналізуєте зміни у навчанні в основній школі;з’ясуєте, хто ви: митці чи мислителі;обговорите, для чого потрібно вчитися;дізнаєтеся, як опанувати складний предмет.

Номер слайду 4

зміни у навчанніВ основній школі ви відчули багато змін, з’явилися новіпредмети та вчителі/вчительки. Пристосуватися до цихзмін непросто. Дехто навіть почав гірше навчатися. Але ценормально. Щоб адаптуватися до основної школи, потрібенчас. Цей процес зазвичай триває від 3 до 6 місяців.

Номер слайду 5

Завдання. Проведіть мозковий штурм і запишіть на дошці, що змінилося після переходу до основної школи. Проаналізуйте, які зміни вам до вподоби, а які — ні. Намалюйте на дошці дерево без листя. Виріжте листочки з кольорового паперу і напишіть на них свої очікування від цього навчального року. По черзі прочитайте їх і прикріпіть листочки до дерева.

Номер слайду 6

ЯК Не закопати талант у землю. У Біблії є притча, яка розповідає про господаря, який, вирушаючи у воєнний похід, роздав срібні монети (таланти) своїм робітникам. Кожен отримав різні суми: один — п’ять талантів, другий — два, а третій — один. Господар звелів кожному використати гроші для справи. Повернувшись із походу, він покликав робітників до себе, щоб дізнатися, як вони розпорядилися грошима. Перший і другий сказали, що вигідно вклали їх і примножили його багатство удвічі. За це вони отримали винагороду. А третій робітник чи то побоявся ризикувати, чи то полінувався. Коли він отримав талант, то закопав його в землю, а відтак викопав і приніс, щоб повернути господарю. Тоді чоловік сказав присутнім: «Заберіть у нього монету та віддайте те тому, в кого їх десять». «Пане, — зауважили йому, — це несправедливо, він уже має десять монет». «А я кажу вам, що тому, хто має, буде додано ще. А від того, хто не має, забереться геть усе».

Номер слайду 7

до чого ми більш схильні

Номер слайду 8

Тест “Мислитель чи митець”

Номер слайду 9

розвиваємо міжпівкульну взаємодію

Номер слайду 10

https://drive.google.com/file/d/1ld. XOt. YXPCTKtu. Pu_Ts. VKHI9 EP46xd. BSb/view?usp=drivesdk

Номер слайду 11

Як подру­житися з навчальним предметом

Номер слайду 12

Як подружитися з навчальним предметом – Google Диск

Номер слайду 13

мозаїка завдань ДО теми

Номер слайду 14

pptx
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
273
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку