Презентація "Мова і мовлення"

Про матеріал
Презентація добре структурована, яскрава і цікава для дітей. Тексти спрощені та зрозумілі . Присутні інтерактивні елементи. Яскраві ілюстрації доповнюють зміст і допомагають кращому розумінню теми. Слайд 1: Титульний слайд “Мова і мовлення” Слайд 2: Що таке мова? Слайд 3: Що таке мова? Слайд 4: Мова та мислення Слайд 5: Що таке мовлення? Слайд 6: Види мовлення Слайд 7: Навіщо нам потрібна мова? Слайд 8: Як ми вчимося мовленню? Слайд 9: Правила гарного мовлення Слайд 10: Цікаві факти про мову Слайд 11: Гра "Знайди слово" Слайд 12: Підсумок
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МОВА І МОВЛЕННЯАвтор: Сєрєнкова Наталія Георгіївна Чарівнаподорождо Світу Слівдлямаленькихдослідників

Номер слайду 2

ЩО ТАКЕ МОВА?МКВМОВААМова - це звуки, букви,слова,речення,тексти,правила.

Номер слайду 3

Коли ми кажемо «Привіт!» або пишемо своє ім'я — це все мова!АВК- А як ви використовуєте мову щодня? Розкажіть. ЩО ТАКЕ МОВА?

Номер слайду 4

МОВА ТА МИСЛЕННЯ Мова пов’язана з нашим мисленням. Вона допомагає виражати думки, почуття та ідеї,використовуючи слова і речення.

Номер слайду 5

ЩО ТАКЕ МОВЛЕННЯ? Мовлення – це спілкування за допомогою мови. Воно є мовою в дії і неможливе без неї.

Номер слайду 6

МОВЛЕННЯ БУВАЄУСНЕПИСЕМНЕговоримочуємочитаємопишемо

Номер слайду 7

НАВІЩО НАМ ПОТРІБНА МОВА? 3. Щоб вчитися і пізнавати світ.2. Щоб розуміти одне одного.1. Щоб висловлювати свої думки.

Номер слайду 8

ЯК МИ ВЧИМОСЯ МОВЛЕННЮ? Ми вчимося мовленню: 1. Слухаючи інших; 2. Читаючи книги;3. Дивлячись мультфільми;4. Спілкуючись із друзями.

Номер слайду 9

3. Використовувати ввічливі слова.1. Говорити чітко і зрозуміло.2. Слухати інших і не перебивати їх. ПРАВИЛА ГАРНОГО МОВЛЕННЯ

Номер слайду 10

Мови постійно змінюються та розвиваються. У світі існує понад 7000 мов. Мова допомагає нам не тільки спілкуватися, але й думати! ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО МОВУ: Англійська мова – найпоширеніша у світі для спілкування між країнами.

Номер слайду 11

Щодня ми вивчаємо нові слова та складаємо речення. Це покращує наше мовлення. Слухаючи інших, ми чуємо цікаві звуки. Мова допомогає нам розповідати історії, ділитися думками та розуміти одне одного. ГРА ”ЗНАЙДИ СЛОВО”У тексті приховані слова, які стосуються мови. Відгадайте їх.

Номер слайду 12

Мова та мовлення дуже важливі у нашому житті. Вони допомагають нам розуміти один одного і відкривати світ. ПІДСУМОК- Чому мову важливо вивчати? Яку мову ти хочеш вивчити?

Номер слайду 13

Презентація виконаназ використанням інструментів Штучного Інтелекту (ШІ)для покращеннянавчального матеріалу.

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
17 вересня
Переглядів
1
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку