Презентація "Мова програмування та структури даних. Мова програмування Python.

Про матеріал
Дана презентація розроблена для вивчення теми "Програмування на мові Python".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

 МОВА ПРОГРАМУВАННЯ ТА СТРУКТУРИ ДАНИХ. Мова програмування Python.

Номер слайду 2

1. Класифікація і складові мов програмування Мова програмування (англ. Programming language) — це штучна мова, створена для розробки програм, які призначено для виконання на комп’ютері.  Комп’ютерна програма (англ. Computer Program) — це послідовність команд (інструкцій), що забезпечує реалізацію на комп’ютері конкретного алгоритму. Команда (інструкція) — це вказівка, що визначає, яку дію (операцію) слід виконувати.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

2. Призначення і склад середовища програмування. Середовище програмування — це комплекс програмних засобів, які призначено для автоматизації процесу підготовки та виконання програм користувача. Середовище програмуваннямова програмуваннятрансляторредактор зв’язків бібліотека підпрограм налагоджувач редактор тексту

Номер слайду 6

Етапи процесу розробки програми, пов’язані з використанням комп’ютера.{C4 B1156 A-380 E-4 F78-BDF5-A606 A8083 BF9}Етап 1 Уводимо текст розробленої програми, яку називають початковим кодом, у комп’ютер і зберігаємо в пам’яті. Для цього середовище програмування має редактор тексту. Етап 2 Після введення програми та виправлення помилок здійснюється перетворення програми з мови програмування високого рівня у двійковий код. Таке перетворення здійснюється за допомогою транслятора програм. Розрізняють  два  типи трансляторів: компілятори  та інтерпретатори. У процесі інтерпретації  послідовно кожна команда  перетворюється у двійковий код і віддразу виконується, — на екрані висвітлюється результат її виконання. Після завершення виконання однієї команди виконується наступна і так далі до останньої команди. Але результат перетворення не зберігається, і кожного запуску програма починається спочатку. У процесі компіляції здійснюється перетворення всього тексту програмного коду у двійковий код. Отриману після компіляції програму називають об’єктним модулем. Така програма ще не готова до виконання. Початковий код зазвичай містить посилання на інші модулі (підпрограми), які містяться в бібліотеці підпрограм (наприклад, модуль обчислення квадратного кореня). Компільовані програми виконуються швидше за інтерпретовані. 

Номер слайду 7

{C4 B1156 A-380 E-4 F78-BDF5-A606 A8083 BF9}Етап 3 Після компіляції редактор зв’язків «склеює» окремі двійкові модулі в єдину програму, яка називається програмою, що виконується, і яка вже призначена для виконання. Цей процес (етапи 1–3) подано схемою. Етап 4 Тестування  програми на предмет виявлення й усунення в ній логічних помилок. На цьому етапі застосовується налагоджувач програм, який дає змогу покроково аналізувати програму. Налагоджувач дозволяє виконувати трасирування програми, встановлювати і видаляти контрольні точки в програмах, умову призупинення виконання програми тощо. Початковий код програми Бібліотека підпрограм. Транслятор. Об’єктний модуль. Редактор зв’язків. Програма, що виконується. Байт-код — це проміжний код між початковим кодом і кодом, що виконується.

Номер слайду 8

3. Основні можливості мови Python і структура проекту. Python - інтерпретована об'єктно-орієнтована мова програмування високого рівня. Структура проекту мовою Python складається з окремих модулів. Модуль — це будь-який файл із програмним кодом. Кількість таких модулів не обмежена. Один модуль може бути вкладений в інший модуль, тобто застосовується багатоієрархічна структура модулів. Модулі можуть групуватися в пакети. 

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Мова Python. Python — інтерпретована об'єктно-орієнтована мова програмування високого рівня. Розробка мови Python була розпочата в кінці 1980-х років співробітником голландського інституту CWI Гвідо ван Россумом. Python використовують такі компанії як Google, Яндекс, Mail. Ru та інші. Мовою написані такі відомі програми як Blander, Drop. Box, також вона використовувалася у розробці Ubuntu та всесвітньо відомої гри World of Tanks. І це ще далеко не все!

Номер слайду 17

Мова Python. Середовищем розробки програмного забезпечення є IDLE, якие можна завантажити безкоштовно з офіційного сайту www.python.org. Для запуску IDLE потрібно виконати наступні дії: ПускУсі програмuPython 3.*IDLE

Номер слайду 18

Мова Python. Після запуску відкриється вікно інтерпретатора даного середовища, який має назву Python 3.7 Shell.

Номер слайду 19

Мова Python. Для того, щоб створити новий файл програми мовою Python, потрібно виконати команду FileNew file. Після того відкриється вікно редагування файлу, яке чимось нагадує вікно програми “Блокнот”.

Номер слайду 20

Мова Python. Для того, щоб запустити написану програму в даному інтерпретаторі потрібно спочатку зберегти файл, а потім виконати команду RunRun Module, або натиснути клавішу F5. Ну а для того, щоб зберегти файл потрібно скористатися командою FileSave, або натиснути Ctrl+S. Щоб відкрити вже створений файл, в вікні IDLE виконуємо команду FileOpen.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Богдан Сергій Васильович
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 серпня 2019
Переглядів
6802
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку