Презентація "Мова розмітки гіпертексту. Частина 1"

Про матеріал
Презентація до теми "Персональне навчальне середовище№ за підручником Інформатика 9 клас. Автори Й.Я. Ривкінд та інші
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття мови розмітки гіпертексту9 класчастина 1

Номер слайду 2

Пояснити значення понять. Веб-сервер. Веб-сторінка. Веб-сайт. Хостинг. Браузер

Номер слайду 3

Мова HTMLЯкщо переглянути джерело будь-якої веб-сторінки, то побачимо різноманітні коди, команди, часто записані у кутових дужках. Це команди мови розмітки гіпертексту HTML. Вони кажуть браузеру, як відобразити сторінку, яку ви відвідуєте.

Номер слайду 4

Мова HTMLМову HTML створено у 1990 році Тімом Бернесом-Лі , а з 1996 року її розробкою та стандартизацією займається Консорціум W3 C і з осені 2014 року діє стандарт цієї мови HTML5. Мова HTML визначає спосіб опису вмісту веб-сторінок. За оформлення веб-сторінки відповідають аркуші стилів, описані за допомогою CSS, а логіка функціонування елементів сторінки – мова Java. Script. Тім Бернес-Лі

Номер слайду 5

Теги мови HTMLКоманди мови HTML називаються тегами, які бувають відкриваючими та закриваючими. Вони записуються у кутових дужках. Наприклад, тег означає, що текст, написаний між відкриваючим і закриваючим тегом (які розрізняються похилою рискою або слешем) буде записаний напівжирним. Деякі теги містять атрибути – додаткові параметри.

Номер слайду 6

Структурні теги HTML{EACDD497-9 BD6-4615-BBF4-47 E4 DCDE62 D4}, Повідомляє браузеру, що це HTML-документ. Цей тег є контейнером, який містить в собі весь вміст веб-сторінки., Голова документу, призначена для браузера та пошукових систем., Відображає у заголовку браузера ім'я поточного html-документа., Призначений для зберігання тіла веб-сторінки (його контенту), що відображається у вікні браузера. Структурні теги HTML визначають базову структуру документа HTML.

Номер слайду 7

Структура HTML-документа

Номер слайду 8

Теги для форматування тексту{EACDD497-9 BD6-4615-BBF4-47 E4 DCDE62 D4}, Визначає жирне накреслення тексту на сторінці., Визначає курсивне накреслення тексту на сторінці., Визначає підкреслений текст.., Визначає перекреслений текст., Відображає текст у вигляді верхнього індексу. , Відображає текст у вигляді нижнього індексу.

,

- текстовий абзац;
- примусовий перехід на новий рядок;
- визначає тематичний поділ (поділ розділів, статей). Візуально виглядає як горизонтальна лінія.

Номер слайду 9

Додавання малюнка. Теґ призначений для відображення зображення на Web-сторінці (формати зображень gif, jpeg, png та інші). Теґ має два обов'язкові атрибути атрибути:src використовується для завантаження зображення, а саме вказує шлях до зображення від файлу HTML.alt задає альтернативний текст для випадку, коли картинка не завантажилась або у людини є обмеження на обсяг завантаження. Додаткові атрибути:height - висота зображення;width - ширина зображення.”Ісидор

Номер слайду 10

Завдання. Створити html-документ

Номер слайду 11

Онлайн редактор написання коду. Платформа надає програмістам можливість одразу писати код і бачити результат, щоб досягти бажаного результату. Робоча сторінка розбита на чотири розділи (вікна), в яких ви можете писати HTML, CSS і Java. Script код і бачити ефект в режимі реального часу.

Номер слайду 12

Повторюємо вивчене

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Самікова Ірина Олександрівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 квітня 2020
Переглядів
3025
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку