Презентація "Моя життєва позиція"

Про матеріал
Презентація розрахована для учнів 8-11 класів. Містить в собі визначення понять, елементи тренінгу - вправа "Валіза", узагальнення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МОЯ ЖИТТЄВА ПОЗИЦІЯ

Номер слайду 2

Щаслива людина – це успішна у житті людина.

Номер слайду 3

Позиція – точка зору, ставлення до чого-небудь, що визначає характер поведінки, дії. Життєва позиція – це внутрішній психологічний аспект соціально зрілої, самовизначеної особистості.

Номер слайду 4

Основу життєвої позиції складає світогляд, який і визначає реалізацію життєвої позиції, проявляється в діяльності, поведінці відповідно до усвідомлених цілей особистості.

Номер слайду 5

Вправа «Валіза» Мета: допомогти учасникам усвідомити власні ресурси, життєві пріоритети, попрацювати над узагальненням власного досвіду. Хід проведення: Кожен з учасників отримує паперову «валізу» з відділеннями: від батьків, від друзів, від школи, від самого себе, від класу (групи).

Номер слайду 6

Вправа «Валіза» Час спливає дуже швидко і ви вже зовсім скоро вирушите у довгоочікуване самостійне доросле життя, випробовуючи на собі всі його переваги та труднощі. Що ви візьмете з собою? Які знання, вміння, навички, досвід допоможуть вам жити серед інших людей, уникаючи спокус робити правильний вибір, зберегти особисту гідність, мати власну громадянську позицію, досягати поставленої мети, стати успішною і щасливою людиною? Уявіть собі, що збираючись у подорож під назвою «Життя», кожен з вас отримує від певних людей щось із собою. Це «подарунки», «дари», які допоможуть вам зробити перші самостійні кроки у дорослому житті, подолати труднощі, набути новий досвід, стати ЛЮДИНОЮ. Уявіть та напишіть у певних відділеннях вашої валізи назву цих «дарів» (як конкретних, так і абстрактних). Відділення від класу (групи) треба залишити вільним (5-10 хв.)

Номер слайду 7

Вправа «Валіза»

Номер слайду 8

Вправа «Валіза» Запитання для обговорення: • Чи багато «дарів» ви отримали? • Як вони допоможуть вам у подальшому житті? • Чи варто взагалі мати такий «багаж»?

Номер слайду 9

Вправа «Валіза» «А що ви можете подарувати іншим?» І пропонується кожному зробити на окремих аркушах власні «дари» будь-кому із присутніх і вручити їх. Всі отримані «подарунки» учасники розміщують у своїй «валізі» у відділенні «від класу/групи».

Номер слайду 10

Головні життєві цінності: свобода; оптимізм; вимогливість до себе; допитливість; самовизнання; людяність; співтворчість.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. у Мандрівка
    Цікавий підхід. Дякую за роботу
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
12 грудня 2020
Переглядів
2514
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку