Презентація "Мозаїка з яєчної шкаралупи.Виготовлення панно."

Про матеріал
Презентація "Мозаїка з яєчної шкаралупи.Виготовлення панно." може бути корисною для будь якої вікової категорії та для дітей з особливими освітніми потребами. Поданий матеріал можна використовувати для проведення уроків з трудового навчання, а також гурткової роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мозаїка з яєчної шкаралупи. Виготовлення панно.

Номер слайду 2

Вид мистецтва. Мозаїка з яєчної шкаралупивид мистецтва, в якому використовуютьсяфрагменти шкаралупи яєць різних кольорівта відтінків, для створення різноманітнихобразів та візерунків , має багату історіюі поширений у різних країнах світу .

Номер слайду 3

Яйце в багатьох культурах символізує життя, відродження та плодючисть тому, мозаїка з яєчної шкаралупи може мати глибоке значення і бутивикористана для передачі певного послання або емоцій. Цей вид мисте-цтва є оригінальним способом вико- ристання відходів і природних мате-ріалів для створення художніх творів. Мозаїкою з яєчної шкаралупи прикрашають стіни,панелі,скриньки,виготовляють панно.

Номер слайду 4

Виготовлення панно. Перенесення малюнка на основу темного кольоруметодом штампування:---натерти зворотній бік малюнка крейдою, або милом покласти на лицьовий бік основи і обвести контур зображення;---зайву крейду обережно витерти серветкою.

Номер слайду 5

Підготовка матеріалу---зібрати шкаралупи яєць та очистити їх від залишків мембран та жовтків ; ---за потреби розфарбувати шкаралупи різними способами,використовуючи фарби,барвники,лушпиння з цибулі,чай, каркаде.

Номер слайду 6

---розламати шкаралупу на дрібні фрагменти різних розмірів та форм; ---нанести клей ПВА на маленьку ділянку малюнка; ---розкласти фрагменти шкаралупи спочатку по контуру, а потім заповнити середину зображення; ---притиснути шкаралупки зубочисткою до розтріскування Виготовлення виробу

Номер слайду 7

Фінішування. Після того,як мозаїка зі шкаралупи сформована,вона може бути покрита лаком,якщо виконанана дерев'яній основі . Роботу,виконану на картоні,рекомендовано прикрасити рамкою з паперу Техніка безпеки Важливо визначити,що робота з яєчною шкаралупою вимагає обережності,оскільки шкаралупа може бути крихкою. Клей ПВА,безпечнийу використанні,але при попаданні на шкіру ,або очі ,потрібно ретельно промити водою і в разі потреби звернутися до лікаря. Бажано працювати в захисних рукавичках і використовувати пензлик.

Номер слайду 8

Вернісаж

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Бойченко Таміла
    Цікавий, корисний матеріал. Дякую.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ракова Наталія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 липня 2023
Переглядів
460
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку