Презентація "Мультимедійний супровід уроків хімії – засіб підвищення ефективності навчально-виховного процесу"

Про матеріал

презентація містить опис майстер-класу вчителя « Навчання хімії з використанням інтерактивної дошки» (з досвіду роботи).Розглянуто основні інтернет-ресурси, які найбільше використовуються на уроках, а саме: сервіс Learning Apps, POPPLET, інтерактивні вправи створені на базі освітнього онлайн – середовища Міксіке ( з посиланнями). Представлено деякі можливості та інструменти інтерактивної дошки Smart Board. Дана презентація може бути використана на методичних об'єднаннях.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мультимедійний супровід уроків хімії – засіб підвищення ефективності НВПМАЙСТЕР – КЛАСВчителя хімії ЗОШ І – ІІІ ступенів №3 Грицайчук Оксани Олексіївни

Номер слайду 2

Мета майстер – класу:удосконалення професійної компетентності вчителів хімії навчальних закладів міста з метою впровадження ІКТ – технологій в навчальний процес.

Номер слайду 3

Завдання майстер – класу:передача Майстром теоретичних, практичних знань та вмінь з технології роботи з мультимедійною дошкою

Номер слайду 4

Навчання хімії з використанням інтерактивної дошкиІнтерактивна дошка – сенсорний екран, приєднаний до комп'ютера, зображення з якого передає на дошку проектор. Спеціальне програмне забезпечення дозволяє працювати з текстами і об'єктами, аудіо – і відеоматеріалами, Internet-ресурсами, робити записи від руки прямо на відкритих документів і зберігати інформацію. Інтерактивна дошка надає унікальні можливості для роботи і творчості вчителя і учнів.

Номер слайду 5

Основні переваги роботи з ІД:підсилює подачу матеріалу, дозволяючи вчителю ефективно працювати з різними ресурсами; надає більше можливостей для взаємодії та обговорення в класі; робить заняття цікавими і захоплюючими для вчителя та учнів завдяки різноманітному й динамічному використанню ресурсів; розвиває мотивацію.

Номер слайду 6

Основні функції ІД: Коли ви працюєте на інтерактивній дошці, ви можете взяти маркер і зробити запис, додати коментар, підкреслити або виділити потрібну інформацію. Інтерактивна дошка допомагає розвивати обговорення в класі. Звичайно, можна писати і малювати і на звичайній дошці. Але переваги інтерактивної дошки в тому, що записи і коментарі можна робити поверх будь-якого зображення на екрані, а потім зберігати їх у потрібному файлі. Малювання маркером

Номер слайду 7

Перетягування об’єктів. Ця функція дошки дозволяє переміщати по її поверхні малюнки, написи, фотографії. Їх можна копіювати, обертати, змінювати розмір і форму. Це дозволяє складати логічні ланцюжки, схеми, розміщувати інформацію в порівняльних і узагальнюючих таблицях, діаграмах.

Номер слайду 8

Затінення екрана. При поясненні нової теми або при перевірці знань затінення екрану (або окремих комірок) може приховати малюнок, схеми, числа, які потім можна відкрити в потрібний момент.

Номер слайду 9

Використання інтерактивних об’єктів колекції  програми SMART Notebook Це унікальна колекція, що відрізняє дану програму від інших аналогічних програмних засобів. Ця чудова колекція інтерактивних об'єктів, створена з використанням Flash-технологій, більшість об’єктів мають функцію – «Перевірка», що значно полегшує перевірку завдань.

Номер слайду 10

Використання сервісу Learning Apps на різних етапах урокуhttps://learningapps.org/view4363980https://learningapps.org/view3349731https://learningapps.org/view1460043

Номер слайду 11

Створення інтерактивних вправ на базі освітнього онлайн – середовища Міксіке. Міксіке  - освітнє онлайн середовище надає можливість вчителям, учням і батькам створювати та використовувати  власні  навчальні онлайн матеріали, а також використовувати онлайн- колекцію навчальних  матеріалів, яку спільними зусиллями створили педагоги-учасники проекту.http://miksike.net.ua/

Номер слайду 12

Створення інтелект –карт за допомогою POPPLET Popplet - простий у використанні і потужний по функціоналу сервіс, що дозволяє створювати ментальні карти. Він дозволяє:👍додавати хмари з текстом, картинками;👍додавати відео з You. Tube і Vimeo;👍міняти кольори кожного хмари і фону карти в цілому;👍спільно редагувати карту;👍зберігати карту у вигляді зображення або pdf файлу;👍публікувати ментальну карту;👍демонструвати карту в режимі презентації;👍здійснювати запис під час демонстрації екрану готової ментальної карти;👍роздрукувати карту;👍працювати на i. Pad. За допомогою Popplet учні можуть:✅систематизувати ідеї;✅створити графічний конспект;✅упорядкувати вивчену інформацію;✅створити стрічку часу;✅розповідати історії;✅презентувати свою роботу.

Номер слайду 13

Мої “помічники”Хімічний калькулятор. Віртуальна хімічна лабораторіяІнтерактивне навчання. Мій Клас. На Урок. Сервіси Google

Номер слайду 14

Підіб’ємо підсумки. Завдяки поєднанню комп’ютера і інтерактивної дошки, ми отримуємо унікальну можливість об’єднати переваги комп’ютера з традиційними формами навчання. Таким чином, інтерактивна дошка навіть при використанні тільки найпростішого встановленого програмного забезпечення дозволяє підготувати та провести уроки на якісно новому рівні. Саме завдяки цьому інтерактивні дошки заслуговують високої оцінки вчителів та учнів в усьому світі.  

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Майстер-класи
Додано
17 жовтня 2018
Переглядів
1805
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку