Цей овоч родом з Північної Америки. А назву свою він отримав від грецького "Pepõn" - велика диня. Ще до прибуття перших переселенців, гарбуз був одним з основних продуктів на столі індіанців. Вони смажили гарбузові смуги на вогнищах протягом всієї зими. М'якоть гарбуза смажили, пекли, випалювали і сушили. Гарбузове насіння їли, а з сушеного гарбуза робили борошно. Шкірка гарбуза використовувалася як контейнер для зерна, бобів і насіння, а з гарбузових смуг індіанці ткали циновки.ІСТОРІЯ ПОХОДЖЕННЯ ГАРБУЗАІСТОРІЯ ПОХОДЖЕННЯ ГАРБУЗА
Коли Колумб привіз гарбузове насіння до Європи, цей овоч почали використовувати для того, щоб нагодувати худобу, а не людей. А в цей час не будь гарбуза багато з ранніх поселенців, можливо, померли від голоду. У перші поселення гарбузові «мушлі» використовувалися як форми для стрижки, щоб створити рівну і круглу зачіску. Саме тому «нових англійців» іноді називали "pumpkinheads" (гарбузові голови).ІСТОРІЯ ПОХОДЖЕННЯ ГАРБУЗАІСТОРІЯ ПОХОДЖЕННЯ ГАРБУЗА
Щорічно 26 жовтня у США відзначається День гарбуза (Pumpkin Day). Але свято з кожним роком поширюється світом, набуваючи всесвітнього статусу, бо прихильників цього смачного помаранчевого плоду багато і в інших країнах. Це день, присвячений вшануванню одного з найулюбленіших і найуніверсальніших плодів на землі – гарбуза. За його поживні властивості та багате культурне значення, гарбуз займає особливе місце в багатьох серцях і традиціях.ІСТОРІЯ ПОХОДЖЕННЯ ГАРБУЗАІСТОРІЯ ПОХОДЖЕННЯ ГАРБУЗА
Рекордний за вагою гарбуз був вирощений в Італії, а його маса склала більше тонни – 1226 кг. Батьківщиною гарбуза вчені вважають Мексику, де він росте з 3 тисячоліття до нашої ери. Гарбузи з'явилися на Землі близько 5 тисяч років тому, і до теперішнього моменту існує понад 50 їхніх сортів. Свіжий гарбузовий сік представляє собою натуральне снодійне. Свіжа гарбузова м’якоть допомагає втамувати біль при поверхневих опіках.ІСТОРІЯ ПОХОДЖЕННЯ ГАРБУЗАЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ГАРБУЗ
У давнину в Україні гарбуз був частиною сватання – помаранчевий плід вручали незавидним женихам. Гарбуз є своєрідним «еліксиром молодості» завдяки вітамінам А та Е, що містяться в ньому, які дають змогу боротися з ознаками старіння. Гарбузи можуть бути не тільки помаранчевими, а й синіми, білими або зеленими. В Африці гарбузи нерідко використовують як мотоциклетні шоломи.ІСТОРІЯ ПОХОДЖЕННЯ ГАРБУЗАЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ГАРБУЗ
КОРИСНИЙ ГАРБУЗОсновна користь гарбуза для організму полягає в тому, що вона містить в собі величезну кількість корисних елементів. Гарбуз дуже багата залізом, калієм, кальцієм, магнієм, натрієм, сіркою, фосфором, хлором, міддю, фтором і цинком. Користь гарбуза для організму людини величезна. Адже вона має великий запас всіх корисних вітамінів і елементів, які вкрай необхідні для людини.
26 жовтня – День гарбуза. Найбільше це свято популярне в США, але щороку поширюється світом. Гарбуз можна назвати одним із символів американської нації. Головна мета цього дня – поширювати інформацію про цілющі властивості цього продукту та його цінність для організму.ІСТОРІЯ ПОХОДЖЕННЯ ГАРБУЗАГАРБУЗ У РІЗНИХ КУТОЧКАХ СВІТУ
Індіанці виготовляли килимки зі смужок в'яленої гарбуза. У Африці гарбуза нерідко використовують в якості мотоциклетних шоломів. Киргизи роблять з гарбузів бутлі для зберігання кумису, що дозволяє цьому напою довго залишатися свіжим.ІСТОРІЯ ПОХОДЖЕННЯ ГАРБУЗАГАРБУЗ У РІЗНИХ КУТОЧКАХ СВІТУ
https://www.pinterest.com/glebovaolga566/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BA%D0%B8-%D0%B7-%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B1%D1%83%D0%B7%D0%B0/https://tales.org.ua/harbuz-iz-zolotom/https://tsikavi-fakty.com.ua/50-tsikavyh-faktiv-pro-garbuz/https://daytoday.ua/podiya/den-harbuza/https://naurok.com.ua/prezentaciya-do-dnya-garbuza-394024.html. ВИКОРИСТАНІ ДЖЕРЕЛА