Презентація на тему " 7 квітня-День здоров'я"

Про матеріал
Презентація на тему " 7 квітня - День здоров'я" містить інформацію про те, як важливо дбати про своє здоров'я, які правила здорового способу життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: «7 квітня – Всесвітній день здоров’я : гасло поточного року, заходи, що проводяться на відзначення Всесвітнього дня здоров’я в світі та Україні»Підготувала: Вчитель основ здоров’я. КЗ «Лихівського ліцею Лихівської селищної ради»Дерід Лариса Анатоліївна

Номер слайду 2

План: Всесвітній день здоров’я : гасло поточного року.Історія виникнення Всесвітнього дня здоров’я. Визначення терміну «Здоров’я». Чинники ,що впливають на здоров’я. Правила здорового способу життя. Основні ідеї Всесвітнього дня здоров’я. Заходи Всесвітнього дня здоров’я. Гарне здоров’я – умова і гарантія щасливого та благополучного життя.

Номер слайду 3

«Буде здоров’я - решта все, додасться»Під таким гаслом цьогоріч 7-го квітня 2022 року відзначатиметься Всесвітній день здоров'я. Це свято увійшло в традицію з середини минулого століття. Дата святкування Всесвітнього дня здоров'я приурочена дню створення Всесвітньої організації охорони здоров'я, відомої нам під абревіатурою ВООЗ.

Номер слайду 4

7 квітня, щорічно відзначають Всесвітній день здоров'я, починаючи з 1950 року, саме тоді було засновано Всесвітню організацію охорони здоров'я в рамках ООН (ВООЗ). Мета святкування — підкреслити важливість здоров'я кожної людини і людства в цілому. У наш час здоров'я — це не відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища. У цей день традиційно обговорюються найбільш важливі проблеми охорони здоров’я, проводяться заходи, які мотивують людей вести здоровий спосіб життя та приділяти більше уваги профілактиці захворювань. Заходи присвячуються відповідній тематиці. Наприклад, у 2013 році висвітлювались питання гіпертонії, у 2014 – питання укусів комах та їх наслідків, у 2015 – проходив під гаслом «Безпека продуктів». А тема Всесвітнього дня здоров’я 2018 року - Загальне охоплення послугами охорони здоров’я: для всіх і всюди, а гасло - «Здоров’я для всіх». А 2021 рік в цілому ВООЗ визначила як Міжнародний рік медико-санітарних і соціальних працівників на знак поваги і вдячності працівникам медичної та соціальної сфер за їх наполегливу самовіддану працю в боротьбі з пандемією коронавірусної інфекції.

Номер слайду 5

Здоров’яце справжнє багатство, наявність якого ми з вами інколи ігноруємо. Здорові люди здебільш рідко замислюються про те, як правильно і розумно влаштувати свій побут і життєдіяльність, щоб їх здоров’я залишалося міцним і надійним на тривалу перспективу. Наше власне здоров’я дуже легко втратити. Люди, що страждають тими чи іншими, особливо хронічними захворюваннями, на практиці кожен день стикаються з масою проблем, які активно відволікають їх від справжнього повноцінного життя. У нашій суспільній свідомості існує одна дуже проста думка безпосередньо пов’язана з питаннями здоров’я і проблемами його відсутності. «Буде здоров’я, а решта все - додасться», - так звучить це багатовікове спостереження. І дійсно, наявність або відсутність у людини цього найціннішого стану, докорінно визначає його повсякденне життя, соціальне і суспільне оточення.

Номер слайду 6

Здоров’я залежить від багатьох чинників: більше ніж на 50% воно обумовлено способом життя людини, близько 40% – соціальними і природними умовами життя, 10% становить спадковість.

Номер слайду 7

Здоровий спосіб життя— означає розумне використання свого життєвого потенціалу. Зрозуміло, що на протязі всього життя кожна людина намагається жити так, щоб бути щасливою, щоб не хворіти, займатись улюбленою справою, проводити свій час разом з близькими та рідними, тощо. Тобто вже десь на інтуїтивному рівні кожен розуміє поняття здорового способу життя. Найчастіше людина починає замислюватися про свій спосіб життя і здоров'я, коли наздоганяє якась проблема, з'являється хвороба чи нездужання. Турбота про своє здоров'я не має бути проблемою, турбота про своє здоров'я повинна бути способом життя.

Номер слайду 8

7 найважливіших правил здорового способу життя:. Правило №1 Найважливіше при здоровому способі життя - це харчування. Правильне харчування! Більше фруктів і овочів, продуктів, наповнених корисними для нашого організму речовинами.

Номер слайду 9

Правило №2 Активність, активність і ще раз активність! Будьте активними, життєрадісними і відкритими до світу.

Номер слайду 10

Правило №3 Здоровий спосіб життя жодним чином не сумісний зі шкідливими звичками: куріння, вживання алкоголю і тим більше наркотики.

Номер слайду 11

Правило №4 Основа здорового способу життя - правильний розпорядок дня. Що значить правильний розпорядок дня? Це, перш за все, 8-ми годинний здоровий сон.

Номер слайду 12

Правило № 5 Одне з найважливіших правил здорового способу життя - це позитивний настрій! Не зациклюйтеся на невдачах і промахах.

Номер слайду 13

Правило №6 Здоровий спосіб життя - це так само дбайливе ставлення до себе! Себе треба любити, про себе потрібно піклуватися.

Номер слайду 14

Правило №7 Вести здоровий спосіб життя легше не поодинці, а в компанії. В ідеалі, звичайно, потрібно, щоб усі навколо дотримувалися такої ж життєвої позиції.

Номер слайду 15

Основні ідеї Всесвітнього дня здоров’я: Ніхто не повинен робити вибір між хорошим здоров’ям та іншими життєвими потребами. Загальне охоплення послугами охорони здоров’я – це ключ до здоров’я та благополуччя народів і країн. Загальне охоплення послугами охорони здоров’я досяжне. Деякі країни домоглися великих успіхів. Їх завдання – підтримувати охоплення на рівні, що відповідає очікуванням людей. Різні країни по-різному просуваються до загального охоплення послугами охорони здоров’я – універсального засобу не існує. Але кожна країна повинна докладати зусилля для забезпечення загальним охопленням послугами охорони здоров’я. Для забезпечення дійсно загального обслуговування охорони здоров’я необхідно, щоб системи охорони здоров’я були орієнтовані не на хвороби і інститути, а на людей. Кожен може зробити внесок у забезпечення загального охоплення послугами охорони здоров’я, взявши участь в обговореннях.

Номер слайду 16

Протягом 2022 р. ВООЗ буде надихати, мотивувати і направляти всі зацікавлені сторони, з тим, щоб вони надали підтримку в забезпеченні загального охоплення послугами охорони здоров’я: Надихати – підкреслюючи, що особи, які формують політику, в силах перетворити здоров’я свого населення, висуваючи цю мету, як амбітну, і запрошуючи їх стати учасниками змін. Мотивувати – показуючи на конкретних прикладах, як країни вже просуваються до забезпечення загального охоплення послугами охорони здоров’я, і пропонуючи іншим країнам знайти свій власний шлях. Направляти – надаючи методики для структурованого політичного діалогу про те, як просуватися до загального охоплення послугами охорони здоров’я на місцевому рівні або як підтримувати зусилля інших країн у цьому напрямку (наприклад, розширюючи охоплення послугами, покращуючи якість послуг, скорочуючи виплати зі своїх власних коштів).

Номер слайду 17

ВООЗ рекомендує органам держаної влади долучитися до Всесвітнього дня здоров`я шляхом: Проведення структурованих обговорень з численним рядом учасників спільноти – як з тими, хто зацікавлений в загальному охопленні послугами охорони здоров’я, так і з тими, хто може внести вклад в його забезпечення. Визначення вимоги, думки і очікування населення щодо різних аспектів загального охоплення послугами охорони здоров’я для поліпшення відповідних змін у політиці. Консультації з населенням можуть проводитися, крім іншого, в рамках очного діалогу або обстежень. Співпраці з громадськими організаціями і поборниками загального охоплення послугами охорони здоров’я з метою вивчення практичних можливостей для забезпечення загального охоплення послугами охорони здоров’я.

Номер слайду 18

Гарне здоров’я – умова і гарантія благополучного і щасливого життя, дозволяє дітям – вчитися, дорослим – працювати і заробляти, забезпечує основу для економічного розвитку в довгостроковій перспективі. Турбота про здоров’я – це не тільки обов’язок кожної людини, але і широкий спектр заходів, що проводяться громадськими та державними організаціями, системами охорони здоров’я.

Номер слайду 19

Список використаної літератури: Мережа Інтернет:https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=68&year=2022https://11pol.city.kharkov.ua/%https://kdpu.edu.ua/sotsialno-hromadska-diialnist/okhorona-pratsi-ta-okhorona-zdorovia/15016-7-kvitnya-vsesvitniy-den-zdorovya.htmlhttp://www.medlib.dp.gov.ua/jirbis2/ua/calendar-of-important-dates/calendar-events/154-vsesvitnij-den-zdorov-ya/event_details.html

Номер слайду 20

Бажаю здоров’я!!!Адже здоров’я – основа всього на світі,цежиттєва енергія, натхнення і задоволення від насиченого подіями життя. Це здатність ставити цілі й досягати їх, максимально реалізовувати свій потенціал. Піклуватися про своє здоров’я – це актуально, модно і престижно.

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Почуєва Олена Анатоліївна
    Добрий день,колега! Щиро дякую за бажання ділитись наробками,за цікавий матеріал. З повагою,Почуєва О.А.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 лютого 2022
Переглядів
10272
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку