Презентація на тему: "Адресація в інтернеті"

Про матеріал

Унікальні номери, що використовуються для ідентифі­кації комп'ютерів, підключених до Інтернету, називаються IP-адресами.

IP-адреса складається з 4 номерів (кожний з них за своєю величиною не більше ніж 255 у десятковому записі). Вони відокремлюються один від одного крапками. Наприклад, 192.33.33.22, 155.66.77.1 — це IP-адреси. Крайнє ліве число означає номер великої мережі, числа, що знаходяться право­руч, — означають більш дрібні ділянки мереж і так далі, поки не дійдемо до конкретного комп'ютера. З таким пред­ставленням адреси існує багато проблем. Вони дуже важко запам'ятовуються і є довгими. Щоб полегшити розуміння ад­реси, почали використовувати спеціальні назви (наприклад, dlab.kiev.ua). Таке ім'я називається доменним. З такими адресами легше працювати, тому що доменні імена мають постійну структуру, дивлячись на яку можна легко зрозуміти, якій організації належить ім'я.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Адресація в інтернеті

Номер слайду 2

Як же за таких умов дані знаходять свого адресата й не губляться по дорозі?  Набір служб Інтернету дуже великий Дані передаються від одного комп'ютера до іншого. Підключених до Інтернету комп'ютерів мільйони!

Номер слайду 3

TCP та IP   TCP — протокол керування передаванням, відповідає за організацію сеансу зв'язку між двома комп'ютерами в мережі  IP — міжмережний протокол, відповідає за маршрутизацію, тобто за те, щоб пакет було доставлено за певною адресою.

Номер слайду 4

 IP-адреса IP-адреса — це адреса, що ідентифікує комп'ютер в Інтернеті. Залежно від особливостей підключення до мережі IP-адреса може бути статичною (незмінною) чи динамічною (змінною). Формат IP-адреси має такий вигляд: ххх.ххх.ххх.ххх, де ххх — число від 0 до 255

Номер слайду 5

Доменне ім'я це послідовність розділених крапками слів, яка зіставляється з певною ІР-адресою. В останній частині імені, яку називають доменом першого (верхнього) рівня, зазначено тип установи, якій належить веб-адреса: com — комерційна організація,  edu — освітня, org — некомерційна, biz — бізнес-організація тощо.

Номер слайду 6

Доменне ім'я Крім того, для кожної країни призначено ідентифікатор домену верхнього рівня з двох літер. Наприклад, для України це ua, для Росії — ru, для Великої Британії — uk.  

Номер слайду 7

IP-адреси, доменного імені сервера недостатньо для того, щоб дістати конкретний документ. Для одержання доступу до файлу потрібно задати ще й протокол, а також шлях до цього файлу та його ім'я. Усі ці елементи містяться в URL  — універсальний локатор ресурсу, який ще називають URL-адресою ресурсу чи просто адресою.

ppt
Додано
10 листопада 2018
Переглядів
2772
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку