Презентація на тему : " Атмосферні фронти . Циклони і антициклони "

Про матеріал
Презентація на тему : " Циклони і антициклони . Атмосферні фронти.", матеріали до уроку географії 8 клас , підходить до вивчення теми Клімат.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повітряні маси, циклони та антициклони Дубковецька Тетяна Юріївна, учитель географії Звенячинського ЗЗСО

Номер слайду 2

Повітряна маса – великий об’єм повітря тропосфери з певними властивостями (температурою, вологістю, запиленістю і т.д.) Класивікація повітряних мас: За температурою: теплі; холодні. За вмістом водяної пари: сухі (континентальні); вологі (морські). За місцем утворення:

Номер слайду 3

Атмосферні фронти – перехідні зони між повітряними масами з різними властивостями, де спостерігається найбільша різниця температури, тиску та швидкості вітру.

Номер слайду 4

Теплий атмосферний фронт формується, коли тепле повітря рухаючись швидше від холодного, перетікає через нього, піднімається вгору і охолоджується (відбувається утворення хмар, з яких випадають опади)

Номер слайду 5

Холодний атмосферний фронт формується, коли холодне повітря рухається в напрямку теплого і, маючи більшу вагу, підтікає під нього, витісняючи вгору. З холодним фронтом пов’язані похолодання, утворення купчасто-дощових хмар, грози, зливи.

Номер слайду 6

Холодний фронт Теплий фронт 1. Утворюється при вторгненні холодного повітря в область, що зайнята теплим. 2. Проникає клином, виштовхуючи тепле повітря вверх. 3. Погода змінюється швидко. Зливи, грози, шквальний вітер 4. Після проходження фронту -- похолодання. Утворюється при вторгненні теплого повітря в область, що зайнята холодним. 2. Піднімається плавно над холодним повітрям, відтісняючи його. 3. Погода змінюється поступово, йдуть затяжні дощі. 4. Після проходження фронту -- повільне потепління. Атмосферний фронт —це смуга, що розділяє різні за своїми властивостями повітряні маси

Номер слайду 7

Циклони Антициклони Атмосферний вихор з низьким тиском у центрі Атмосферний вихор з високим тиском у центрі Рух повітря від країв до центру проти годинникової стрілки Рух повітря від центра до країв за годинниковою стрілкою В центрі – висхідний рух повітря В центрі – низхідний рух повітря Погода мінлива, вітряна, хмарна, з опадами. Погода стійка, безвітряна, безхмарна, без опадів. Влітку – тепла, взимку – морозна. В атмосфері постійно формуються, розвиваються і руйнуються різні за розмірами атмосферні вихори. Найбільші з них – циклони і антициклони

Номер слайду 8

Циклон

Номер слайду 9

Антициклон

Номер слайду 10

В атмосфері постійно утворюються і руйнуються замкнуті області низького та високого тиску – циклони та антициклони.

Номер слайду 11

Домашнє завдання

Номер слайду 12

Використані джерела Пестушко В.Ю. Загальна географія: Підручник для 6 класу загальноосвітнього навчального закладу. – К.: Генеза, 2006. – 240 с. http://school.xvatit.com http://www.lnu.edu.ua/faculty/geology/phis_geo/fourman/E-books-FVV/Interactive%20books/Meteorology/About%20Meteorology-climatology/About%20Climate/climate-1.htm http://geoknigi.com http://ukrmap.su/uk-g7/799.html

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бардукова Ніна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
30 серпня 2020
Переглядів
7266
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку