Презентація на тему "Безпечний простір".

Про матеріал
Презентація на тему "Безпечний простір" у 5 класі НУШ. У презентації висвітлені такі питання: Чому інколи ми почуваємося безпечно, а інколи — ні? Які місця безпечні, а які небезпечні? Що таке безпечний простір? Яким він має бути? Як діяти в разі небезпеки?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпечний простір. Чому інколи ми почуваємося безпечно, а інколи — ні?Які місця безпечні, а які небезпечні?Що таке безпечний простір? Яким він має бути?Як діяти в разі небезпеки?

Номер слайду 2

Name of presentation

Номер слайду 3

Роздивіться світлини. Чи безпечними здаються ці місця на перший погляд? Чому? А яка небезпека може там заховатися?

Номер слайду 4

Що дає нам можливість почуватися безпечно? Пригадайте, як затишно та безпечно ми почуваємося, коли в родині все добре. Так, на наше почуття безпеки впливає багато чинників. Звісно, далеко не все залежить від нас та наших рідних. Але стосунки між всіма членами родини важливі для відчуття безпеки кожного з нас. Підтримка вияву емоцій Дотримання правил у сім’ї Знання, що батьки поруч і з вами все буде добре Агресивність і відчуженість рідних Настороженість і тривожність батьків Ніхто не цікавиться мною Впевненість у стабільності батьків Безпечний простір Втрата відчуття безпеки

Номер слайду 5

Увага!!! Якщо дії, висловлювання або дотики когось із членів родини чи їх знайомих:видаються тобі дивними, викликають дискомфорт;здаються не зовсім правильними, але ти не впевнений / не впевнена, що так не можна;викликають почуття невпевненості, збентеження, сорому чи приниження;якщо ти бачиш чи відчуваєш певні ознаки неповаги, наче до тебе ставляться як до речі, а не до людини…Обов’язково звернися до когось із дорослих, кому ти довіряєш. Пам’ятай: ти в жодному разі не винен / не винна в тому, як поводиться старший член родини! Не бійся зіпсувати стосунки, бо твоє життя і здоров’я — понад усе! Навіть якщо здається, що тобі ніхто не повірить і не зрозуміє, це не так: завжди є люди, готові допомогти. Телефонуй на Національну дитячу гарячу лінію:0 800 500 225 (зі стаціонарного телефону)116 111 (з мобільного)Ти не один / не одна!

Номер слайду 6

Інтернет — безпечний простір?

Номер слайду 7

Зовсім не зайва репетиція Важливо ставити собі запитання: що я можу передбачити, чого мені треба уникнути та як я маю діяти? Це є принципами безпеки життєдіяльності.

Номер слайду 8

Давайте пороздумуємо

Номер слайду 9

Домашнє завдання

pptx
Додано
15 листопада 2022
Переглядів
2723
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку