Презентація на тему: "Безпека харчування в умовах ситуацій воєнного стану."

Про матеріал
Презентація на тему: "Безпека харчування в умовах ситуацій воєнного стану" у восьмому класі за новою програмою. У ній представлений перелік продуктів довгого терміну придатності та поради як правильно харчуватися під час війни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека харчування в умовах ситуацій воєнного стану

Номер слайду 2

Наразі в Україні ‒ діє військовий стан. Щодня люди відчувають стрес та тривогу. Сьогодні буває і не до правил збалансованого харчування. Багато хто харчується тим, що є в наявності або тим, що привезли волонтери. Важливо пам’ятати, життя продовжується, і здоров’я – одна з основ нашого життя. Тому піклуємося про власне здоров’я, позитивно думаємо про майбутнє, намагаємося харчуватися регулярно і за можливості різноманітно.

Номер слайду 3

Які продукти рекомендують включити в Центрі громадського здоров'я для запасу: Консервовані соки. Пастеризоване молоко4 Готові до вживання м'ясні або рибні консерви, консервовані овочі, фрукти, ягоди1 Батончики (білкові, злакові, фруктові). Пластівці, гранола, хлібці2 Арахісова паста. Сушені фрукти, ягоди 3 Горіхи5

Номер слайду 4

Продукти тривалого зберігання. Мед не втрачає своїх смакових якостей протягом багатьох років, проте важливо вибирати дерев'яну або скляну тару для зберігання цього продукту. Сіль і цукор можуть зберігатися приблизно 8 років. Таким же терміном зберігання наділені цукрові льодяники і іриски. Шоколад без добавок в домашніх умовах може зберігатися близько року, якщо ж він містить ягоди або горіхи, то наполовину менше.

Номер слайду 5

Згущене молоко в банках з металу може зберігатися 1 рік, в упаковці з пластику - 6 місяців. Макарони можна зберігати до 2 років, якщо в приміщенні сухо. Немиті яйця зберігаються поза холодильником близько 30 днів, в холодильнику - до 3 місяців. Білий рис - крупа-рекордсмен за терміном зберігання, оскільки залишається їстівною кілька років.

Номер слайду 6

Гречку і пшоно можна зберігати не більше 9 місяців, манку - 10 місяців, вівсянку - 1 рік, горох-2 роки. Соняшникова олія зберігається до 4 місяців. Консерви можуть не псуватися роками. Спеції, різні види сухих заправок і бульйонних кубиків залишаться придатними до року.

Номер слайду 7

Як правильно харчуватися під час війни: лікарі склали список продуктів Раціон харчування в період військових дій повинен бути збалансованим і поживним, щоб знизити стрес і дати сили організму. Від харчування залежить психоемоційний стан, витривалість і стресостійкість, а також загальне здоров'я. Регулярність. Намагайтеся дотримуватися основних прийомів їжі (сніданок, обід, вечеря). Складні вуглеводи - наші друзі. Різноманітні каші, буряк, морква, гарбуз, кукурудза, банани – вбережуть від різких коливань цукру в крові. Не забувайте про білок. Його джерелами є м'ясо, риба, яйця, молочні продукти, бобові . Продукти для психологічної рівноваги. Магній: гарбузове насіння, мигдаль, шпинат, кеш'ю, арахіс. Цинк: печінка, м'ясо птиці, гарбузове насіння. Корисні мікроорганізми: кефір, йогурти, квашена капуста, помідори, огірки. Вітаміни групи В: печінка, риба, яйця, молочні продукти, цільнозернові, зелені горошок. Омега-3: печінка тріски

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Дотримуйтеся правил харчової безпеки, що включають й особисту гігієну.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Олейникова Вікторія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Барда Людмила Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Василенко Катерина Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Авраменко Тамара
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Журбенко Олена Іванівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
18 листопада 2022
Переглядів
8086
Оцінка розробки
4.9 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку