Презентація на тему: Боротьба з танками та іншими броньованими машинами. Ручна протитанкова граната РПГ - 22 "НЕТО".

Про матеріал
Презентація допоможе учням не тільки ознайомитися з тактико-технічними характеристикою РПГ - 22 "НЕТО", а і правильного застосування його на полі бою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розділ: Боротьба з танками та іншими броньованими машинами. Бойові властивості РПГ- 22 «Нетто» реактивна противотанкова граната. Захист України

Номер слайду 2

РПГ- 22 «Нетто» реактивна противотанкова граната.

Номер слайду 3

Является зброєю одноразового застосування. Прийнятий на озброєння 1980 роціСтворення нового зразка обумовлювалося недостатньою для того часу бронебійністю гранатомета РПГ-18, а також необхідністю створити гранатомет одноразового застосування з однотрубною конструкцією. Пусковий пристрій гранатомета – тонкостінна труба, з якою насадка поєднана телескопічно. Насадка призначається для подовження у бойовому положенні дульної частини труби. При розведенні труба та насадок складають ствол пускового пристрою. Труба ПУ виготовляється зі склопластику, (той самий матеріал використаний у гранатометі РПГ-18), а для виготовлення насадки поліамід ПА6-211-ДС. ПУ РПГ-22 закривається кришками до моменту переведення у бойове становище.

Номер слайду 4

Застосування РПГ-22 Для переведення ручного протитанкового РПГ-22 у бойове положення з похідного необхідно:висмикнути чеку, насадок висунути до упору вперед, при цьому передню кришку відкидають вниз, мушка звільнившись від кожуха відкидається вгору під дією пружини, приймаючи вертикальне положення;зрушити тягу до упору назад, причому під впливом пружини та пружиної сили задня кришка петлі повертаючись скидається з ПУ;повернути догори до упору запобіжну стійку, при цьому УСМ зводиться.

Номер слайду 5

На мушці є прицільні марки з позначенням “5”, “15”, “25”. Вони відповідають дальності вогню на 50 м, 150 м і 250 м. На відмітці «15», що відповідає дальності 150 м, є далекомірні виступи. Відстань між виступами відповідає проекції ширини танка, який знаходиться на відповідному віддаленні. Для ведення вогню в умовах обмеженої видимості (на відстані до 100 м) на мушці є виступ, а запобіжна стійка має проріз. Крім того, на запобіжній стійці, що служить для кріплення діоптру, нанесені знаки «+» і «-» які призначаються для введення температурних поправок на температуру навколишнього середовища 0°С…+50°С та -50°С…0°С відповідно при пострілі. На відміну від гранатомета РПГ-18 реактивний заряд є зарядом «щіткового типу» пороху 7/1 ТР В/А. Заряд є пучок трубчастого пороху, який защемлений з переднього торця. Ця конструкція заряду підвищує одиничний імпульс, зменшивши при цьому час роботи двигуна. Головна частина гранати споряджається вибуховою речовиною марки «Окфол».

Номер слайду 6

Постріл відбувається після натискання на спусковий важіль (заднє плече шепотіла). Переведення РПГ-22 у похідне становище з бойового не передбачено. За невикористання гранати передбачається її розрядження пострілом. У 1981 р. реактивну протитанкову гранату РПГ-22 «Нетто» за результатами полігонних, а також військових випробувань було прийнято на озброєння РА

Номер слайду 7

При транспортуванні РПГ-22, а також при великих кутах нахилу зброї може випасти граната з тубуса. Щоб цього уникнути передбачений вузол кріплення гранати в вигляді пластикового кільця, який знаходиться в задній частині реактивного двигуна (в РПГ-18 це був стопор в вигляді металевих пластин).

Номер слайду 8

{FE898 B35-B02 E-4 C11-8 A6 B-98 F1 F0 A9 B6 B4}Тактико-технічні характеристики. РПГ-22 «Нетто»Калібр, мм73 Граната. ПГ-22 Довжина гранатомета у бойовому положенні, мм850 Довжина гранатомета у похідному положенні, мм755 Вага гранатомета, кг2,7 Початкова швидкість гранати, м/с133 Прицільна дальність, м160 Бронебійна властивість гранати, мм400

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Слава Україні!Презентацію підготував вчитель предмету “ Захист України “Пирятинського ліцею №6 Холод А. М.

pptx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту, академічний, профільний, для хлопців) 11 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
18 грудня 2022
Переглядів
1339
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку