Презентація на тему: Боротьба з танками та іншими броньованими машинами. Ручний протитанковий гранатомет РПГ-7.

Про матеріал
Презентація допоможе учням, дізнатися як боротися не лише з живою силою противника, а й з його технікою, особливо танками і броньованими машинами, які є небезпечними цілями і повинні знищуватися в першу чергу. Танк не страшний солдатові, якщо він діє проти нього сміливо і розважливо, добре знає його тактико-технічні характеристики, уразливі місця і вміло застосовує свою зброю. На теперішній час протитанкові засоби стали найбільш ефективним засобом у боротьби з танками й іншими броньованими цілями на дальностях від 50 до 6000 м.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розділ: Боротьба з танками та іншими броньованими машинами. Бойові властивості та призначення ручного протитанкового гранатомета. РПГ-7 Захист України

Номер слайду 2

Ручний протитанковий гранатомет. РПГ-7

Номер слайду 3

Ручний протитанковий гранатомет РПГ-7 ВРучний протитанковий гранатомет РПГ-7 В призначений для боротьби з танками, самохідно-артилерійськими установками і іншими броньовими засобами противника. Крім цього, він може використовуватися для знищення живої сили противника, що знаходиться в легких укріпленнях, а також в спорудах міського типу. Додаткові літери у скороченій назві гранатомета РПГ-7 В означають такі його різновиди: РПГ-7 Д  десантній варіант; РПГ-7 ВН  із нічним прицілом; РПГ-7 ДН  десантний варіант із нічним прицілом. Стрільба із гранатомета виконується пострілами ПГ-7 В і ПГ-7 ВМ із надкаліберною протитанковою гранатою кумулятивної дії.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

ТТХ РПГ-7 (РПГ-7 В), пострілу ПГ-7 В (ПГ-7 ВМ).{16 D9 F66 E-5 EB9-4882-86 FB-DCBF35 E3 C3 E4}Прийнятий на озброєння……………………………………….. У 1961 роціКалібр гранатомета………………………………………………40 мм. Калібр гранати (по головній частині):  ПГ-7……………………………………………….........85 мм ПГ-7 В…………………………………………………… 70 мм. Довжина гранатомета…………………………………………...950 мм. Довжина гранати з пороховим зарядом (пострілу): ПГ-7 В……………………………………………………925 мм. ПГ-7 ВМ………………………………………………….940 мм. Початкова швидкість гранати: ПГ-7………………………………………………………120м/с. ПГ-7 ВМ…………………………………………………140м/с. Максимальна швидкість гранати…………………………….300м/с. Бойова швидкострільність……………………………………. 4 - 6 пострілів в хвилину. Прицільна дальність……………………………………………500 м. Відстань прямого пострілу по цілі висотою 2 м: при стрільбі пострілом ПГ-7 В……………………. 330 мпри стрільбі пострілом ПГ-7 ВМ…………………..310 м. Вага гранатомета з оптичнім прицілом……………………6,3 кг. Вага гранати з пороховим зарядом (пострілу): ПГ-7 В…………………………………………………..2,2кг. ПГ-7 ВМ…………………………………………………2,0 кг. Оптичний приціл…………………………………………………ПГО-7в. Збільшення оптичного прицілу (кратність)……………….2,7х

Номер слайду 6

Ручний протитанковий гранатомет РПГ-7 ВВ комплект гранатомета входять: ключ-викрутка, виколотка, пристосування для збирання ударно-спускового механізму з пазами для виколотки і ключа-викрутки, шомпол, сумка для 2-х гранат і ЗІП,сумка для 3-х гранат. Основні частини гранатомета:ствол з механічним (відкритим) прицілом; ударно-спусковий механізм із запобіжником;бойковий механізм;оптичний приціл.

Номер слайду 7

Принцип куммулятивності пострілу РПГ-7

Номер слайду 8

Вага гранати, кг2 – 4,5

Номер слайду 9

Види пострілів до РПГ-7

Номер слайду 10

Прицільні пристрої служать для наведення гранатомета при стрільбі по цілям на різні відстані. Прицільні пристрої гранатомета складаються із оптичного прицілу ПГО-7 В і механічного (відкритого) прицілу. Оптичний приціл являється основним прицілом гранатомета збільшення прицілу 2,7х, поле зору – 130.

Номер слайду 11

Приціл до РПГ-7

Номер слайду 12

Слава Україні!Презентацію підготував вчитель предмету “ Захист України “Пирятинського ліцею №6 Холод А. М.

pptx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту, академічний, профільний, для хлопців) 11 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
18 грудня 2022
Переглядів
2832
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку