Презентація на тему: "Бути людиноют".

Про матеріал

Презентація на тему: "Бути людиноют" розкриває такі поняття: співчуття, емпатія,доброчинність .турбота про тварин.У цій презентації дізнаєтеся, що таке емпатія; з'ясуєте, як правильно поводитися з домашніми тваринами; складете чеклист добрих справ;

дослідите благодійний проект.

5 клас. НУШ.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 18. Тема: Бути людиною.

Номер слайду 2

Основні поняття і терміни: Доброчинність • Співчуття• Співпереживання • Емпатія

Номер слайду 3

У цьому параграфі ви:1. Дізнаєтеся, що таке емпатія;2. З’ясуєте, як правильно поводитися з домашніми тваринами;3. Складете чеклист добрих справ;4. Дослідите благодійний проєкт

Номер слайду 4

Співчуття Співчуття (емпатія, співпереживання) є частиною емоційного інтелекту. Це те, що робить людину людиною — вміння поставити себе на місце інших, зрозуміти їхні емоції.

Номер слайду 5

Кожен може навчитися розпізнавати та поважати почуття людей іншої статі, віку, віри, культури та виховання. Це вміння допомагає нам побачити світ очима цих людей та усвідомити, який цей світ багатогранний. Це також допомагає ладнати з батьками, вчителями та знаходити друзів.

Номер слайду 6

Емпа́тія (співпереживання) - розуміння стосунків, почуттів, психічних станів іншої особи в формі співпереживання.

Номер слайду 7

Об'єднайтесь у групи. Уявіть почуття людей у запропонованих ситуаціях. Розкажіть про це у класі.1. Що відчувають рідні, коли їхня дитина затримується і вони не знають, де вона?2. Що вони відчувають, коли їхня донька чи син відмовляється допомогти?3. Що відчуває учитель/учителька, коли учні не слухають його/її пояснення?4. Що відчуває прибиральниця/прибиральник, коли хтось заходить до школи у забруднених черевиках?5. Що відчуває хлопчик або дівчинка першого дня у новій школі?6. Що відчуває той/та, кого дражнять або не приймають у гру?7. Що відчуває той/та, кому незаслужено поставили низьку оцінку?

Номер слайду 8

Робімо добро Слово «доброчинність» утворено з двох слів — «добро» і «чинити». Дехто думає, що займатися доброчинністю можуть тільки заможні люди. Але справа не в грошах. Часто можна допомогти людині добрим словом, зробити невелику послугу.

Номер слайду 9

Олексій вирішив щодня робити хоча б одну добру справу. Щоб не забувати про це, він склав чеклист. Розгляньте його (мал. 57) і складіть свій.

Номер слайду 10

Турбота про тварин. Ми можемо мати своїх кумирів - людей, якими захоплюємося. Але й ми самі здатні стати для когось цілим світом, наприклад для наших хатніх улюбленців. Пам’ятаймо: їм замало лише доброго ставлення. Розгляньте мал. 58 і обговоріть, як слід дбати про домашніх тварин.

Номер слайду 11

Гуманне ставлення до тварин. У світі є чимало благодійних організацій, які збирають ресурси й залучають волонтерів для вирішення важливих проблем: допомога бідним родинам, хворим дітям, безпритульним тваринам.

Номер слайду 12

Долучитися до діяльності деяких організацій можуть навіть діти. Благодійний фонд Happy Paw («Щаслива лапа») займається влаштуванням і лікуванням безпритульних котів і собак. Також вони створили проект «Біоетика», щоб навчати дітей відповідальному і гуманному ставленню до тварин. На сторінці проекту можна знайти акції, конкурси, матеріали для уроків, оповідки про тварин.

Номер слайду 13

Дослідіть сайт фонду Happy Paw (мал. 59) і з'ясуйте, до яких заходів може долучитися ваш клас.

Номер слайду 14

Перейдіть за QR-кодом і ознайомтеся із переліком пригодницьких книжок про тварин. Унизу сторінки натисніть «Долучитись» і прочитайте деякі оповідання.

Номер слайду 15

Мозаїка завдань до теми 1. Учнівство 5-Б класу організували благодійний ярмарок для збору коштів на корм безпритульним тваринам. Діти продали 75 паперянок чаю, 87 бутербродів із сиром і ковбасою, 49 фруктових канапок. Розгляньте перелік витрат і прайс-лист і дайте відповіді на запитання. Список витрат. Чай — 93 грн. Паперянки — 120 грн. Серветки — 30 грн. Палички для помішування — 14 грн. Цукор у стиках — 41 грн. Бамбукові шпажки — 42 грн. Сир — 180 грн. Ковбаса — 250 грн. Банани — 34 грн. Яблука — 26 грн. Ківі — 76 грн

Номер слайду 16

Прайс - лист1. Чай — 8 грн2. Бутерброд — 12 грн3. Фруктова канапка — 8 грн Скільки грошей витратили діти на організацію ярмарку? Який дохід отримали учні від продажу продукції? Який прибуток (прибуток = дохід - витрати) отримали учні?

Номер слайду 17

4. а) Напишіть речення, яке може бути підсумком цього уроку. б) Яке словосполучення є найважливішим у цьому реченні?в) Яке слово є ключовим у цьому словосполученні?

Номер слайду 18

5. Оцініть свої досягнення. Я знаю, що означає бути людиною. ☆☆☆Я умію гуманно поводитися з тваринами. ☆☆☆Я роблю маленькі добрі справи. ☆☆☆

Номер слайду 19

Домашнє завдання1. Опрацювати § 18. ст. 138‒1432. Виписати нові поняття.3. Виконати завдання. Мозаїка завдань до теми. ст. 143.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Подолинна Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Prokhorova Inna
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Олена Мироненко
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Литвиненко Альона
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
10 січня 2023
Переглядів
5951
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку