Презентація на тему "Черв'ячна передача "

Про матеріал
В даній презентація представлено означення черв'ячної передаці її види. Наведені переваги та недоліки. Розглянуті сфери їзастосування
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Черв’ячна передача

Номер слайду 2

Черв’ячна передача складається із черв'яка, що має форму гвинта, та черв'ячного колеса, яке нагадує зубчасте колесо з косими зубцями угнутої форми. Порадованная обертового руху у ЧП здійснюється за принципом гвинтової пари, де гвинтом є черв'як, а гайкою є колесо-сектор, вирізаний із довгої гайки і зігнутий по колу.

Номер слайду 3

За формою початкової поверхні черв’яка. ЦиліндричніГлобоїдніКласифікація

Номер слайду 4

За розміщенням черв’яка щодо колеса. З нижнім розміщенням. З верхнім розміщенням. З боковим розміщенням Класифікація

Номер слайду 5

За конструктивним оформленням ВідкритіЗакритіКласифікація

Номер слайду 6

За кількістю заходів різьби ОднозаходніБагатозаходніКласифікація

Номер слайду 7

Застосування Черв'ячні передачі використовуються в системах регулювання і керування — самогальмування забезпечує фіксацію положення, а велике передавальне відношення дозволяє досягти високої точності регулювання, а також використовувати низькомоментні двигуни. Завдяки цим характеристикам черв'ячні передачі і черв'ячні редуктори широко застосовуються в підйомно-транспортних машинах і механізмах

Номер слайду 8

Переваги. Плавність та безшумність роботи при високих швидкостях. Достатньо висока надійність та простота догляду в експлуатації. Компактність, тобто малі габаритні розміри при великому передаточному числі. Можливість виконання передачі самогальмівною (неможлива передача обертового руху від черв'ячного колеса до черв'яка.

Номер слайду 9

Недоліки. Порівняно невисокий ККД, що не перевишуэ у деяких випадках 0,70-0,85. Потреба використання для черв'ячного колеса дорогих антифрикційних матеріалів. Мала тримкість.

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Презентації
Додано
1 травня 2023
Переглядів
537
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку