Презентація на тему: "Чистка лазера, корпусу, коліщатка, сенсора комп’ютерних мишок"

Про матеріал
Зміст: Можна почистити комп’ютерну мишу без розбирання Як очистити комп’ютерну мишку від жиру та бруду зовні Як почистити мишку комп’ютера від бруду всередині Як почистити бездротову мишу Як почистити лазерну мишку від бруду Як почистити оптичну мишу Особливості чищення ігрових мишок Як почистити лазер на мишці Як почистити коліщатко на мишці Як почистити сенсор миші Чого не варто робити при чищенні мишок
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Чистка лазера, корпусу, коліщатка, сенсора комп’ютерних мишок

Номер слайду 3

Зміст. Можна почистити комп’ютерну мишу без розбирання. Як очистити комп’ютерну мишку від жиру та бруду зовніЯк почистити мишку комп’ютера від бруду всерединіЯк почистити бездротову мишу. Як почистити лазерну мишку від бруду. Як почистити оптичну мишу Особливості чищення ігрових мишок. Як почистити лазер на мишціЯк почистити коліщатко на мишціЯк почистити сенсор мишіЧого не варто робити при чищенні мишок

Номер слайду 4

Можна почистити комп’ютерну мишу без розбирання

Номер слайду 5

Чи можна щось зробити з пристроєм, не розбираючи його?На жаль, без розбирання доведеться задовольнитися тільки зовнішньої чищенням: корпус, коліща, налипший бруд і кілька крихт. Для внутрішнього очищення пристрій доведеться розбирати.

Номер слайду 6

Як очистити комп’ютерну мишку від жиру та бруду зовні

Номер слайду 7

Вам знадобляться: Спирт або спиртовий розчин. Можна також використовувати хлоргексидин, він більш щадний. Вата або ватяний диск (замінюється спеціальними серветками для ПК). Зубочистки.

Номер слайду 8

Від’єднайте пристрій від комп’ютера, щоб вам нічого не заважало. Після цього змочіть ватяний диск в розчині, акуратно протріть сам корпус і провід маніпулятора. Для цих цілей можна також придбати спеціалізовані серветки. Є можливість вдатися і до звичайних вологим, але в такому випадку миша буде неприємно пахнути. Після того, як зовнішня бруд буде знята, візьміть зубочистки і акуратно прочистіть ними щілини під ніжками, між клавішами і простір по обох боках коліщатка. Дуже дбайливо прочистіть по краях «око» ― червону крапку на дні маніпулятора. Намагайтеся не сильно тиснути на інструмент і своєчасно змінювати зубочистки. Найоптимальніший варіант ― одна чистка, одна паличка.

Номер слайду 9

Як почистити мишку комп’ютера від бруду всерединіНу а якщо простий очищення зовні не вистачає, миша все ще сильно барахлить, курсор тремтить на місці, а кожен клік спрацьовує два рази, саме час почати внутрішню очищення. Візьміть: Спирт або його розчин. Ватний диск. Ватяну паличку. Хрестову викрутку невеликого розміру.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

озберіть маніпулятор, зніміть пластиковий корпус, дбайливо дістаньте звідти мікросхему і пройдіться по ній ватною паличкою. За допомогою ватного диска і спирту очистіть внутрішню частину корпусу. При необхідності дістаньте і помийте коліща (про те, як це зробити, написано нижче). Після цього за допомогою ватної палички протріть всі датчики. Особливу увагу приділіть місцем для кнопок ― воно забивається найчастіше. Потім поставте на місце всі запчастини, накрийте їх пластиком і знову зберіть пристрій. Дуже акуратно збирайте миша назад. Сильне натискання на елементи може пошкодити пристрій!

Номер слайду 12

Як почистити бездротову мишу. При чищенні ― внутрішньої чи зовнішньої ― приділіть особливу увагу Bluetooth-датчику. Це допоможе, якщо миша стала погано працювати, втрачати з’єднання, іноді зникати з поля видимості або постійно вимагати скоротити робочу дистанцію.

Номер слайду 13

Як почистити лазерну мишку від бруду

Номер слайду 14

Лазерна лінза має свій недолік: вона досить часто забруднюється. Оскільки лазерні маніпулятори, на відміну від оптичних, вимагають ретельного прилягання до поверхні, тому навіть невеликі плями жиру на вічку вже можуть вплинути на роботу пристрою. Щоб цього не сталося, під час кожної чищення ретельно протирайте вічко спиртовими серветками або спиртом. Але будьте обережні і не тисніть сильно на крихке скло, інакше можете випадково зламати свою мишу. Такі ж «лазневі процедури» потрібно проводити хоча б раз в пару тижнів.

Номер слайду 15

Як почистити оптичну мишу. Очищення оптичної миші вважається найпростішою. Для неї не потрібно вдаватися до яких-небудь маніпуляцій, приділяти чогось особливу увагу або діяти вкрай обережно. Оскільки оптика вважається класом досить дешевих і міцних пристроїв, випадково зламати її набагато складніше. Чистка такої миші проходить за типовим алгоритмом, вказаною вище. Проводити її можна раз на кілька місяців, в особливих випадках ― раз у півроку.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Особливості чищення ігрових мишок. Від звичайних аксесуари для геймерів відрізняються своєю чутливістю і величезною кількістю додаткових кнопок, що по-своєму впливає на процес чищення. У неї є наступні нюанси: При чищенні датчиків потрібно бути максимально обережним, адже вразливий і чутливий механізм дуже легко зламати.Її розбирання більш складна, до того ж, вам доведеться почистити більшу кількість деталей. Різні програмовані кнопки, п’ять або шість додаткових клавіш ― все це допомагає у грі, але створює проблеми у догляді.

Номер слайду 19

Як почистити лазер на мишці

Номер слайду 20

Лазер необхідно чистити, якщо курсор періодично сам зникає з робочого столу, а лінза перестає світитися червоним (найчастіше) світлом. У такому разі візьміть зубочистку, переверніть мишу, і акуратно проведіть нею по краях лінзи, трохи проникаючи всередину корпусу. Постарайтеся торкнутися як самої «лампи», так і внутрішньої частини корпусу, тримаючи зубочистку практично паралельно йому. Після першої чистки бажано проведіть другий сеанс, змінивши інструмент.

Номер слайду 21

Як почистити коліщатко на мишці

Номер слайду 22

Коліщатко потребує вашої допомоги, якщо ви відчуваєте якісь перепони при його використанні, відчуваєте, як колесо застряє і неприродно смикається. Для того, щоб виправити цю проблему, вам необхідно розібрати всю миша і вийняти звідти цю запчастину. Протріть місце для неї, щоб там не залишалося ніяких скупчень бруду. Коліщатко ж можна опустити в розчин теплої води і спирту або протерти змоченою у ньому ганчіркою. Якщо ж миша, як і раніше, працює погано, значить, настав час нести в ремонт.

Номер слайду 23

Як почистити сенсор миші

Номер слайду 24

Сенсор необхідно мити, якщо всі датчики горять, але курсор на екрані все одно не рухається або рухається з перебоями. Для цього візьміть ватяну паличку, змочіть її в спирті і протріть лінзу на дні. Постарайтеся видалити всю налиплу бруд і жир, щоб лазер світил само яскраво, як і при покупці пристрою. Якщо ж нічого не виходить, необхідно розібрати миша і почистити лінзу і всі елементи мишки зсередини.

Номер слайду 25

Чого не варто робити при чищенні мишок

Номер слайду 26

Щоб все пройшло гладко і без поломок, досить дотримуватися декількох правил. А саме: Не застосовуйте силу. Намагайтеся, щоб на мікросхеми не потрапляла вода і пил. Дайте запчастинах просушитись перш ніж під’єднати їх до пристрою. Не втрачайте болти і шурупи. Не чистіть гострою голкою або великим і товстим шилом.

pptx
До підручника
Інформатика (рівень стандарту) 10 клас (Морзе Н.В., Вембер В.П., Кузьмінська О.Г.)
Додано
7 лютого 2020
Переглядів
1024
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку