Презентація на тему: "Циліндри навколо нас"

Про матеріал
Презентація "Циліндри навколо нас" створена як додатковий матеріал при вивчені теми "Циліндр".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Циліндри навколо нас»

Номер слайду 2

Штаб-квартира BMW (4 циліндра)Будівництво будівлі проходило з 1968 по 1972 роки і було побудовано якраз до початку Олімпійських ігор, що проходили в місті. Архітектором став австрієць Карл Шванцер. 22-поверховий хмарочос заввишки 101 метр був відкритий 18 травня 1973 года. Зовні будівля створена на зразок чотирициліндрового двигуна, а розташований поруч музей зображує собою головку циліндра. Всі чотири «циліндра» стоять не на землі, а на непомітній центральній основі.

Номер слайду 3

Перший циліндр був виготовлений торговцем капелюхами Джоном Гетерінґтон в 1797 році, проте популярність циліндри отримали тільки в 1820. Чоловіки надягали циліндри на урочистості і на ділові зустрічі, навіть були деякі війська, які носили їх; незабаром вони стали повсякденним атрибутом костюма середніх класів в Європі і Америці. У ті роки циліндри виготовлялися різних фасонів з варіаціями кольору, матеріалу, форми. Наприклад, високий циліндр, який завжди носив президент США Авраам Лінкольн, дозволяв йому також поміщати всередину листа, фінансові папери, законопроекти і замітки.

Номер слайду 4

Пізанська вежа. Пізанська вежа - частина ансамблю міського собору Санта-Марія Ассунта. Автор проекту Боннано Пізано. Будівництво вежі тривало майже 200 років. Вежа побудована з білого мармуру. Проект вежі був помилковий з самого початку - поєднання маленького триметрового фундаменту і м'якого грунту призвело до того, що після будівництва третього поверху (1178) вежа нахилилася. Грунт зміцнили, і 1198 року незакінчену будівлю тимчасово відкрили.

Номер слайду 5

Вірус тютюнової мозаїки. Вірус тютюнової мозаїки - палочковидний РНК-вірус рослин, що інфікує рослини роду Nicotiana. Вірус тютюнової мозаїки став першим відкритим вірусом. Його виявив Дмитро Івановський в 1892 році при фільтрації препарату хворих рослин через фільтр, що затримує бактерії. Виявилося, що розчин навіть після фільтрації зберігав здатність заражати здорові рослини. Тоді виникло припущення, що в воді або отрута, або якісь надмалі істоти, яких не видно в мікроскоп

Номер слайду 6

Губки - тип водних (переважно морських) багатоклітинних тварин, що ведуть прикріплений спосіб життя. Губки не мають справжніх тканин і органів, і різні функції виконують різноманітні окремі клітини і клітинні пласти. Харчування більшості видів здійснюється шляхом фільтрації води. Мають високу здатність до регенерації. Більшість губок, а також мікроорганізми, які їх населяють, виробляють біологічно активні речовини, що використовуються в медицині.

Номер слайду 7

Аквамарин — мінерал класу силікатів, популярний напівдорогоцінний камінь. Різновид берилу блакитнозеленого кольору. Використовується в ювілірній справі.

pptx
Пов’язані теми
Геометрія, 11 клас, Презентації
Додано
1 листопада 2023
Переглядів
265
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку